Sedam strahova

990rsd

  • EUR: 8 €

Priredio: Selvedin Avdić

Izdavač: Vrijeme knjige

Str: 147

Format: 145×210

Povez: broš

God: 2019.

Nema na zalihi

SKU: 01586 Kategorije: , , Product ID: 7321

Opis

U romanu Sedam strahova Selvedina Avdića pripovedač će se nakon devet meseci otupelosti i depresije zbog ženinog odlaska konačno osmeliti da ponovo kroči u svet, ali samo da bi se suočio sa strahom od samoće i potvrdio da posle svega više ništa ne može biti isto. U njegovom samačkom stanu pojavljuje se Mirna, kći gotovo zaboravljenog prijatelja Alekse, ratna emigrantkinja, koja mu donosi dnevnik svog u ratu nestalog oca, pronađen u biblioteci – u Švedskoj. Aleksin dnevnik govori o onome o čemu svi ćute, o njegovom susretu s duhom rudnika perkmanom, o gradu pod opsadom, o demonskoj braći Pegaz koja su poletela na krilima rata, profita i saprofita, o stvarima toliko opasnim i toliko dragocenim da o njima najviše, valjda, mrtvi znaju…

Potraga za Aleksom odvija se u svetu u kome su se uređenost i racionalnost povukli pred navalama kroz širom otvorena vrata podzemnih svetova, u kojemu pukotine dnevno nastaju i ljudi nestaju, gde Haron vozi taksi, a mrtvi konji lete u nebesa, rekli bi Pankrti, u doba kad se demonsko širi poput virusa, a oslonca nema ni u čemu, pa ni u ljubavi. Naš je junak i svedok i učesnik, valja mu sačuvati glavu, naći oslonac i rešiti enigmu Aleksinog nestanka. Kako ostati čovek i opstati, koja je cena ljubavi, koja je cena duše u svetu u kome demoni i duhovi šetaju kao kod Bulgakova i daju ponude koje je teško odbiti?
Selvedin Avdić piše kako to veliki pisci rade, da se pročitanih odlomaka čitalac nikako ne može rešiti. A kada se knjiga pročita do kraja, verovatno na eks, čitalac će nepogrešivo osetiti da je njome zauvek inficiran.
Ovo je knjiga od koje nema zaštite.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Sedam strahova”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…