Kap veselja

999rsd

  • EUR: 8 €

Autor: Selvedin Avdić

Izdavač: Vrijeme, Zenica

ISBN: 978-9958-18-095-8

Str: 121

Format:135×200

Povez: broš

 

Nema na zalihi

SKU: 01448 Kategorija: Oznaka: Product ID: 6662

Opis

Miran se nakon rata vratio u grad onoga dana kada je, nakon zemljotresa i velike poplave, minuo zvuk zubarske bušilice. Pokušat će živjeti mirno, u oronuloj zgradi, sa živopisnim susjedima i uspomenama, započet će ljubavnu vezu s Verenom, bivšom ženom Kralja Banana koji je uz, recimo Hondu, anđela u kožnoj jakni, samo dio moćne i neobične galerije likova romana Kap veselja Selvedina Avdića.

Miranovo pripovedanje smenjivaće se sa sveznajućim pripovedanjem šefa sale hotela Metalurg u gradu kolevci proletarijata, a ispričana  će biti priča o… teško je reći čemu sve. No, o mraku svakako, o otvorenim vratima podzemnog sveta koji je prokuljao u ljude, o zlu koje raste i dolazi, o padu i sumraku civilizacije, o teskobi i paranoji, o onome od čega kao od nekog apokaliptičnog ili tamnog futura, strepimo.

U ovoj se knjizi susreću ontološka i psihološka pometnja i rafinirana estetika Davida Linča s ličnom memorijom i nešto nostalgije za progresom i optimizmom socijalističkog razdoblja, koji je kao i sve drugo nastao na nesolidnim temeljima, na klupku zmija, kako to kaže inženjer rudarstva Arhitektu u romanu. Kap veselja je klupko značenja i simbola, vrh večeri i pjesma za fajrunt.

Selvedin Avdić je opet napisao roman koji nadilazi horizonte iščekivanja, granice žanrova i, sasvim sigurno, koji će nadići i granice jezika na kojemu je napisan.
Kruno Lokotar

Dodatne informacije

Težina 151 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Kap veselja”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.