Close

Proračun drvenih konstrukcija prema Evrokodu 5

Autori: Stevanović, Glišović, Todorović

Izdavač: Građevinski fakultet

Str: 487

Format: B

Povez: tvrdi

God: 2019.

ISBN: 978-86-7466-758-3

3.300rsd

  • EUR: 28 €

SKU: 01573 Kategorije: , , Oznaka: ID: 7223

Opis

Knjiga Proračun drvenih konstrukcija prema Evrokodu 5 je rezultat težnje da se kroz nastavni program proračun svih konstrukcija, pa i drvenih, vrši prema graničnim stanjima, odnosno prema Evrokodovima. Reč je o jedinstvenom udžbeniku, jer u Srbiji, a i u regionu, ne postoji stručna literatura u oblasti proračuna drvenih konstrukcija prema Evrokodu 5.

Knjiga je koncipirana tako da se na jasan i koncizan način prenesu osnovna znanja potrebna za proračun drvenih konstrukcija prema savremenim evropskim propisima. Autori veruju da će knjiga biti od koristi svim građevinskim inženjerima koji se bave drvenim konstrukcijama, jer u ovoj publikaciji mogu naći korisne smernice za rešavanje različitih zadataka sa kojima se susreću u svakodnevnoj praksi.

Uz date teorijske osnove vezane za proračun drvenih konstrukcija prikazani su i brojni primeri kojima se ilustruje način proračuna pojedinih elemenata drvenih konstrukcija, veza i veznih elemenata, kao i krovova sa nosećom konstrukcijom od drveta.

Teorijske postavke proračuna drvenih konstrukcija prema Evrokodu 5, obrađene su u okviru šest priloga. Prilozima su obuhvaćene tematske celine koje se odnose na koncept proračuna, svojstva materijala, granična stanja nosivosti, granična stanja upotrebljivosti i veze ostvarene metalnim spojnim sredstvima.

Brojni primeri su grupisani po oblastima koje predstavljaju logičke celine, pri čemu su poređani po principu od jednostavnog ka složenom.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Proračun drvenih konstrukcija prema Evrokodu 5”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vam se takođe svideti…