Propast globalizma i preoblikovanje sveta

1.350rsd

  • EUR: 11 €

Autor: Džon Ralston Sol
Izdavač: Arhipelag

Format: 140×210

Broj strana: 392

ISBN: 978-86-523-0018-1

Povez: tvrdi

SKU: 00707 Kategorije: , Product ID: 3352

Opis

Propast globalizma i preoblikovanje sveta-ključno delo Džona Ralstona Sola, jednog od najuticajnijih savremenih mislilaca, predsednika Međunarodnog PEN.

U ovoj knjizi, prevedenoj na sve veće svetske jezike, Džon Ralston Sol na nesvakidašnje uzbudljiv i provokativan način govori o tome zašto je globalizam bio dominantan, zašto je okončan nezapamćenom krizom, koji su uzroci ekonomske krize koja potresa ceo svet, kako je ekonomija pretvorena u religiju modernog doba, na kakvoj se prekretnici nalazi naš svet, i šta će biti s nama.
Prema Solu, osnovna greška je u tome što se veruje da je sadašnju svetsku krizu izazvala finansijska kriza. Sol smatra da je kriza daleko šira i mnogo dublja. Ukoliko se bavimo samo finansijskom krizom, kaže Sol, u tom slučaju ostajemo u starom globalističkom sistemu koji je već prevaziđen.

Analizirajući šta se dogodilo s našim svetom, Solova knjiga je svedočanstvo o uspesima koje je globalizam postigao, o problemima koje je izazvao i o gorućim pitanjima koja ostavlja iza sebe.
Po mišljenju svetske kritike, lucidna i proročka knjiga Propast globalizma i preoblikovanje sveta je jedna od najvažnijih knjiga za razumevanje našeg vremena.
Hrabra analiza, prodorni uvidi, lucidni odgovori, snažna kritika, otkrivajuća predviđanja u knjizi jednog od vodećih tumača savremenog sveta.

Dodatne informacije

Dimenzije 140 × 35 × 210 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Propast globalizma i preoblikovanje sveta”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.