Pakt o lucidnosti ili inteligencija Zla

720rsd

  • EUR: 6 €

Autor: Žan Bodrijar

Izdavač: Arhipelag

Format:  140×210

Broj strana: 176

ISBN: 978-86-86933-50-8

Povez: tvrdi

Nema na zalihi

SKU: 00706 Kategorije: , Product ID: 3350

Opis

Pakt o lucidnosti ili inteligencija Zla je poslednja objavljena knjiga Žana Bodrijara, testamentarno delo jednog od ključnih mislilaca modernog doba.

Bodrijarove analize u knjizi Pakt o lucidnosti ili inteligencija Zla na uzbudljiv i lucidan način preispituju moderni svet, pre svega, političke, društvene i ekonomske procese u njemu. Bodrijar pokreće čitav niz važnih tema: od sveta na granicama realnog do sveta u dubokoj iluziji, od ubistva znaka do masovne proizvodnje nasilja u našem vremenu, od novog karaktera politike do pojavnih i skrivenih oblika inteligencije Zla u modernim vremenima, od Kosova i bombardovanja Srbije do rata u Avganistanu i rata u Iraku.

Smelo i promišljeno, provokativno i oslobođeno, nesvakidašnje i analitično mišljenje o pitanjima sa čijim posledicama svakodnevno živimo.
Bodrijar preispituje neke od najvažnijih tema kojima se bavio u svom opusu.

Knjiga Pakt o lucidnosti ili inteligencija Zla pokazuje retku sposobnost ovog mislioca da se na analitički produbljen način bavi aktuelnim, burnim, izazovnim pitanjima svakodnevice i žive, još neohlađene istorije.
S Bodrijarovom knjigom bolje razumemo svet u kome živimo.

Dodatne informacije

Dimenzije 140 × 20 × 210 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Pakt o lucidnosti ili inteligencija Zla”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…