Pivo za neupućene, prevod 2. izdanja

1.400rsd

  • EUR: 12 €

Autor: M. Nachel, S. Ettlinger, V. Gošić
Izdavač: Mikro knjiga
Strana: 384
Povez: meki
Pismo: latinica
Format: 168 x 235 mm
Godina izdanja: 2017
ISBN: 978-86-7555-419-6
Naslov originala: Beer For Dummies

SKU: 01028 Kategorija: Oznaka: Product ID: 4841

Opis

Bilo da ste novi u svetu piva ili pravi ljubitelj tog pića koji želi da sazna što više o njemu, Pivo za neupućene pomoći će vam da za kratko vreme postanete pravi poznavalac – od prepoznavanja karakteristika ejlova, lagera i ostalih vrsta piva, do razumevanja kako se pivo degustira i ocenjuje. Pored toga, otkrićete najbolje pivske manifestacije širom sveta, kao i jednostavne, profesionalne savete za kupovinu i serviranje piva.

• Osnovne sirovine – upoznajte sastojke od kojih se pivo pravi i kako se kuva
• Postanite stručnjak za pivo – naučite da razlikujete ejlove i lagere, pivo odležalo u buradima i pivo odležalo na drvetu, i otkrijte specijalna i ekstremna piva
• Tajanstveni govor etiketa – izborite se s nepoznatim terminima, dešifrujte žargon degustatora, samouvereno kupujte pivo i ispijajte ga s uživanjem
• Naspite još jednu čašu – saznajte na kojim se temperaturama služi pivo, kako se bira odgovarajuća čaša i pravilno sipa pivo
• Priprema, pozor, kuvanje! – proučite postupno uputstvo za kuvanje piva kod kuće pomoću pivskih kompleta za početnike

U knjizi ćete pronaći:
• Razne vrste piva koja se prave širom sveta
• Pojedinosti o najnovijim i najboljim vrstama piva
• Degustacije piva i pivske ture po Severnoj Americi, Evropi, Aziji i šire
• Idealne temperature i tehnike služenja različitih vrsta piva
• Savete za degustiranje i ocenjivanje piva
• Osnove kombinovanja piva i hrane
• Recepte za kuvanje s pivom

Poseban deo knjige posvećen je pivu sa ovih prostora. Obuhvaćene su sledeće teme: istorijat pivarstva, industrijske i popularne zanatske pivare, hmeljarstvo u Srbiji, egzotična piva koja se proizvode u Srbiji, zanimljivosti, pivski turizam – muzeji, festivali itd. (uključujući i zemlje iz okruženja), pivski barovi…

Sadržaj
Uvodna reč
Uvod
Poglavlje 1: Naiskap! Počinjemo od osnova
Poglavlje 2: Sastojci piva: od uzvišenih do smešnih
Poglavlje 3: Malo pivarske čarolije: kako se pravi pivo
Poglavlje 4: Kategorije piva: ejlovi, lageri i ostali
Poglavlje 5: Šta je „pravi“ ejl
Poglavlje 6: Pivo odležalo u buretu i odležalo na drvetu
Poglavlje 7: Zaronite u ekstremno pivo
Poglavlje 8: Bezglutensko, organsko i košer pivo
Poglavlje 9: Na šta obratiti pažnju pri kupovini piva
Poglavlje 10: Ludorije s etiketama i marketinške zablude
Poglavlje 11: Kako se služi pivo
Poglavlje 12: Izoštrite svoja čula: degustacija i ocenjivanje piva
Poglavlje 13: Hrana i pivo
Poglavlje 14: Kuvanje s pivom
Poglavlje 15: Degustiranje piva u Severnoj Americi
Poglavlje 16: Degustiranje piva u Evropi, Aziji i ostalim delovima sveta
Poglavlje 17: Pivski turizam
Poglavlje 18: Pivo iz kućne radinosti
Poglavlje 19: Deset načina za usavršavanje znanja o pivu
Poglavlje 20: Deset najpoznatijih pivskih gradova širom sveta
Poglavlje 21: Deset (plus jedan) najboljih festivala piva na svetu
Poglavlje 22: Istorijat pivarstva u Srbiji
Poglavlje 23: Začetak zanatskog pivarstva u Srbiji
Poglavlje 24: Hmelj naš nasušni: zeleno ravničarsko zlato
Poglavlje 25: Pivski turizam u Srbiji i regionu
Dodatak A: Kratak vodič kroz vrste piva i njihov sadržaj alkohola
Dodatak B: Kratka istorija piva (za prave poznavaoce)
Indeks

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Pivo za neupućene, prevod 2. izdanja”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…