Atlas globalizacije

4.000rsd

  • EUR: 34 €

Grupa autora

Izdavač: Masmedia

Format: 22.5×30 cm

Povez: tvrdi

Str: 224

God: 2007

Nema na zalihi

Opis

Da bismo shvatili globalnu krizu Atlas je svijet predočio u kartama, postavio najvažnija pitanja suvremenog svijeta i pokazao povijest koja se upravo stvara. Da bismo jasno vidjeli autori Le Monde diplomatiquea predstavili su sažete i nedvosmislene prikaze, s nastavkom na internetskim stranicama. Da bismo svi sudjelovali u političkom životu tekstovi, karte, grafikoni i ilustracije potiču građansku svijest i ruše mnoge predrasude.

Atlas sadrži 234 karte i grafikona te 100 prikaza.
Poglavlja:
– Planet u opasnosti
– Nova geopolitika
– Dobitnici i gubitnici u globalizaciji
– Sukobi koji traju
– Uspon Azije

Istodobno kako se gradi Europa, nacije od kojih je sastavljena podvrgnute su pritiscima kojima se ona pokušava srušiti: porast regionalnih/nacionalnih identiteta, od Padanije do Škotske i Flandrije često premašuje napredak decentralizacije i regionalizacije, sve do ponovnog postavljanja nacionalnog pitanja u smislu sukcesije ili podjele.

Naciju određuje opseg solidarne zajednice u kojoj živimo zajedno s drugima. Često je sagrađena na prisili i predstavlja posljednju strukturu koja osigurava stanovitu uzajamnost u opasnostima i solidarnost (naročito u raspodjeli dohotka) među heterogenim stanovništvom. Povećanje moći Europe i mistificirajući diskurs koji ga prati mnoge su doveli do uvjerenja da se gradi novi opseg solidarnosti koji bi mogao zamijeniti onaj nacionalni, koji je proglašen suviše uskim. Ali ako se bude oslanjalo samo na financijsku logiku, proširenje će uništiti solidarnost.

 

Dodatne informacije

Dimenzije 225 × 10 × 300 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Atlas globalizacije”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.