Krv demona – druga knjiga iz trilogije „Bela veštica”

1.500rsd

  • EUR: 13 €

Autor: Marija Marić

Izdavač: Centar pismenosti

Str: 283

Format: 14x21cm

Povez: broš

God: 2023.

ISBN: 978-86-82486-08-4

 

SKU: 01902 Kategorije: , , Product ID: 10976

Opis

Krv demona – Druga knjiga iz trilogije „Bela veštica”

Troje mladih ljudi.

Troje drevnih bogova.

Jedno belo drvo.

Jedan crni kralj.

Sudar dva sveta.

Dok srpski narod vida rane posle boja na Kosovu, Milica, Tadija i Zuhra, likovi koje ste upoznali u prvoj knjizi trilogije, nastavljaju borbu protiv sila mraka. Hoće li vatrena trojka imati dovoljno snage da se suprotstavi Afaritu? Hoće li biti dovoljno vešti i mudri  da ga spreče u nameri da oživi ženu i dete i tako otvori vrata pakla, te uništi svet kakav poznajemo?

Na početku beše mrak. Zemlja je bila pusta, prašnjava lopta koja se okretala oko sebe. Dani su bili noći, a noći su bili dani. Jednom tako vetar nanese zrno. Okruglo, kao biser belo zrno. Ne mogavši da se skrasi, kotrljalo se po tvrdoj zemlji. Nakon mnogo godina lutanja, nabasa na procep u zemlji. Nošeno sa jednog kraja sveta na drugi, malo zrno upade u procep. Tu mu baš beše zgodno. Bilo je zaštićeno od naleta vetra i te gadne prašine. Tako ušuškano, nije se plašilo mraka. Stajalo je u procepu i čekalo. Jednog dana sitne prohladne kapi popuniše procep. Zrno je bilo žedno. Upijalo je vodu, otežavajući i sjedinjujući se sa zemljom.
Nakon nekog vremena zrno proklija. (iz romana)

Knjiga sadrži i Rečnik manje poznatih reči i izraza.

Marija Marić je rođena 20. 9. 1985. u Prokuplju. Detinjstvo je provela u Kuršumliji, gde je završila osnovnu i srednju školu. Godine 2009. diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde i danas živi i radi. Prvi roman iz trilogije „Bela veštica”, „Vatreno trojstvo”, izdala je 2022. godine. „Krv demona” je njen drugi roman, a ujedno i nastavak trilogije.

Možda će vam se takođe svideti…