Close
Akcija!

Iskorak ka pravdi

Autor: Predrag Savić

Izdavač: Narodna prosveta

Format: 130×170

Str: 300

Povez: tvrdi

God: 2019

750rsd 600rsd

  • EUR: 5 €

Ostalo je još 2 na stanju

SKU: 01726 Kategorija: Oznaka: ID: 8079

Opis

Posle velikog uspeha prvog izdanja, pred čitaocima je drugo dopunjeno izdanje knjige Iskorak ka pravdi, sa posebnim osvrtom na slučaj Topčider, advokata Predraga Savića.

Ova knjiga je najbolji dokaz da stručna literatura može biti izuzetno zanimljivo štivo za običnu čitalačku publiku. Neće vam biti dosadno dok čitate kako je prvi put u istoriji srpskog pravosuđa Ustavni sud Srbije zaštitio pravo na život, u čijem sastavu je pravo u procesnopravnom smislu na zakonitu, efektivnu, delotvornu i ozbiljnu istragu! Intersantno je da to pravo po prvi put dobija sudskopravno zaštitu u slučaju ubistva vojnika u Topčideru.

Saznaćete i kojem je predmetu po prvi put na osnovu ustavne žalbe ukinuta jedna pravosnažna i izvršna krivična presuda! Pročitaćete i kako je doneta jedna od prvih odluka na osnovu ustavne žalbe koja reguliše pitanje kršenja rokova u pritvorskim predmetima od strane krivičnih veća.

Šta se sve događa u postupcima restitucije i eksproprijacije i kako efikasno zaštiti ta prava saznaćete ako zavirite među korice ovog dela, jer advokat Savić je u tim oblastima ekspert priznat u evropskim razmerama.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Iskorak ka pravdi”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *