Trn u grudima – I i II tom

1.398rsd

  • EUR: 12 €

Autor: Kolin Mekalou

Izdavač: Laguna

Format: 13×20 cm
Str: 368
Pismo: latinica
Povez: meki
God: 2018.
ISBN: 978-86-521-2928-7

 

SKU: 01191 Kategorije: , , Oznaka: Product ID: 5664

Opis

Sećate li se sjajne serije  i još bolje knjige”Ptice umiru pevajući”? Pred čitaocima je ponovo, pod naslovom Trn u grudima; svakako pripada zlatnom dobu ljubavnih romana, a u toj klasi doseže najviše domete i znatno prevazilazi žanrovske okvire.

Najpoznatiji roman Kolin Mekalou je najčitanija ljubavna pripovest sedamdesetih i osamdesetih godina dvadesetog veka, pravo remek-delo svoga žanra. Serija snimljena 1983. po ovoj knjizi, kod nas emitovana pod naslovom Ptice umiru pevajući, bila je i na našim prostorima jedna od najgledanijih serija svih vremena.  Zanosna priča o Megi i Ralfu ponovo je pred čitaocima, i starim i novim.

Trn u grudima obuhvata period od preko pola veka, tri generacije i dva kontinenta. Megi je kći siromašnih australijskih naseljenika zaljubljena u nepregledne ravnice australijskih zabiti. Ralf je mladi sveštenik koji Australiju doživljava kao robiju. Njegove ambicije su usmerene na drugu stranu, ka Vatikanu, ali u trenutku kada ugleda usamljenu, zanemarenu desetogodišnju Megi, poželeće da se i sam poigra Tvorca i oblikuje njen život, ne sluteći šta će to njemu doneti u budućnosti, kada bude izrasla u ženu.

Tragični, večni Trn u grudima spada u one klasike koji se jednostavno moraju pročitati i koji se pamte do kraja života.

Zabranjena ljubav Megi i Ralfa, koja će potrajati decenijama, izrodiće mnoge tragične plodove. Dok će se Ralf u svojoj slepoj umišljenosti skrhati, Megi će steći mudrost, uprkos stravičnoj ceni kojom će morati da je plati kako i njena ćerka ne bi doživela sudbinu ptice koja peva samo jednom u životu, svesno razdirući grudi trnom ljubavi.

„Izvanredna, epska porodična saga o snovima, nadama, mračnim strastima i titanskoj borbi sa osećanjima koja već decenijama osvaja srca miliona čitalaca.“ Chicago Tribune

„Veličanstven roman sa čijim ćete junacima duboko saosećati.“ New York Times

„Australijski odgovor na Prohujalo s vihorom.” Gardijan

„Verovatno jedna od najprodavanijih i najčitanijih knjiga u istoriji romana.” Obzerver

„Ptice umiru pevajući… jedna od onih knjiga koje će se čitati dogod žene budu volele i muškarcima bude stalo…” Dejli miror

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Trn u grudima – I i II tom”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.