Close

Jedna Svanova ljubav

Autor: Marsel Prust

Izdavač: Laguna

Format: 130x200mm
Str: 285
Pismo: latinica
Povez: tvrd
God: 2018.
ISBN: 978-86-521-2799-3

599rsd

  • EUR: 5 €

SKU: 01101 Kategorije: , , ID: 5228

Opis

Marsel Prust je jedan od najvećih pisaca XX veka.

Šarl Svan je plejboj i dendi; čovek istančanog ukusa i ljubitelj umetnosti koji se fatalno zaljubljuje u Odetu de Kresi, „ženu na lošem glasu“, uz to prostu, zlu i glupu. Za Svana, ljubav je neodvojiva od ljubomore i strepnje. Da li će uspeti da održi idealizovanu sliku o Odeti, i hoće li ta zanesenost sačuvati njihovu ljubav od propasti?

Prust je priču o Svanu zasnovao na činjenicama iz sopstvenog života. Pripovedajući o Svanovoj i Odetinoj romansi, on je ispričao istoriju svoje ljubavi ‒ od flerta, preko strasne erotske žudnje i agonije izazvane sumnjom u vernost voljenog bića, praćene mučnim ljubomornim scenama, do „izlečenja“ koje dojučerašnje ljubavnike čini gotovo ravnodušnim jedno prema drugom.

Iako predstavlja celinu za sebe, Jedna Svanova ljubav je čvrsto uklopljena u venac romana U traganju za izgubljenim vremenom; štaviše, ona je jedan od njegovih nosećih stubova. Prust je inovator, umetnik koji je promenio prirodu romana i otvorio ovom žanru put u nove, dotad neslućene dimenzije ljudskog senzibiliteta.

Dodatne informacije

Dimenzije 130 x 22 x 200 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Jedna Svanova ljubav”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *