Srpsko barokno slikarstvo

2.750rsd

  • EUR: 23 €

Autor: Miroslav Timotijević

Izdavač: Matica srpska

Povez: tvrdi

Pismo: ćirilica
SKU: 01132 Kategorije: , , Oznaka: Product ID: 5485

Opis

Пред читаоцем се налази друго издање сада већ класичне књиге проф. др Мирослава Тимотијевића „Српско барокно сликарство” које након двадесет и четири године поново приређује Матица српска.

Овај прерано преминули истраживач српске уметности и културе 18. и 19. века оставио је иза себе изузетно богат и разуђен научни опус у чијем средишту се, као једно од темељних места, налази ова капитална монографија.

Ради се о посебном и другачијем делу којим jе у српској историји уметности отворено ново поглавље. Појава те књиге је легитимисала методолошке новине које су доносили млађи аутори, али и показала спремност старијих ауторитета да прихвате другачије начине промишљања познатих уметничких феномена.

Дуже од две деценије служила је као уџбеник за студенте, али и као извор за методолошке иновације, које је аутор наставио да разрађује кроз појединачне студије и чланке.

Књига „Српско барокно сликарство” је Мирослава Тимотијевића сврстала међу врхунске истраживаче историје уметности не само у националним, већ и у ширим источноевропским оквирима. До краја своје професионалне каријере радио је као предавач на предметима из историје српске уметности новог века на Одељењу за историју уметности Филозофског факултета у Београду.

 

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Srpsko barokno slikarstvo”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…