Spaseni i prokleti – Istorija reformacije

2.420rsd

  • EUR: 20 €

Autor: Tomas Kaufman

God: 2019
ISBN: 978-86-7102-572-0
Format: 16 x 24
Str: 403
Povez: tvrdi, sa omotnicom
Pismo: ćirilica

SKU: 01585 Kategorije: , Oznaka: Product ID: 7288

Opis

Reformacija je izmenila svet više od bilo kog događaja od kraja antike. Tomas Kaufman pripoveda istoriju ove verske revolucije u periodu dužem od sto godina i savremenim čitaocima dočarava dramu žestoke borbe za nebesko spasenje i zemaljsku moć.

Reformacija je nastala daleko od političkih, ekonomskih i kulturnih centara Evrope, a ipak je pokrenula čitav kontinent. Mnogo je spekulisano o političkim i društvenim faktorima odgovornim za ovu revoluciju. Tomas Kaufman, jedan od najboljih stručnjaka za istoriju reformacije, pronalazi najvažnije motive u samoj religiji. Kada je papa osudio Lutera i njegovu doktrinu, mogao je to biti kraj pokreta da Luter sebe nije video u večnom prokletstvu.

Tomas Kaufman (1962) je nemački protestantski teolog i istoričar crkve, profesor istorije crkve na Univerzitetu u Getingenu. Posebno istražuje istoriju reformacije. Svojim radom je značajno doprineo obnavljanju ove oblasti istraživanja, čineći je otvorenijom za interdisciplinarnu saradnju. Svojim konceptima, pre svega konceptom „konfesionalne kulture” inspirisao je istraživače iz različitih disciplina rane moderne istorije da na nove načine ukrštaju proučavanja crkvene, političke i kulturne istorije.

Dodatne informacije

Težina 780 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Spaseni i prokleti – Istorija reformacije”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.