Akcija!

Prošlost nikad ne prođe

780rsd 710rsd

  • EUR: 6 €

Autor: Veselin Marković

Format: 14×21

Broj strana :128

ISBN: 978-86-523-0238-3

Povez: tvrdi

SKU: 01113 Kategorije: , Product ID: 5335

Opis

Ciklus priča u kojima se istražuje kako događaji iz privatne ili porodične prošlosti utiču na naše današnje postupke, odluke i namere.
Da li se prošlost završava ili je ona sastavni deo naših svakodnevnih iskustava? To postaje odlučno i podsticajno pitanje knjige priča Prošlost nikad ne prođe.
Marković u novim pričama istrajno istražuje na koje se sve načine prošlost obnavlja u savremenom trenutku, kako ono što je minulo učestvuje u novom iskustvu svakodnevice. Ta pitanja pisac ispituje na primeru šest junaka u šest sasvim različitih situacija. Ali ono što ove junake i ove situacije dovodi u nedvosmislen kontekst jeste upravo ta duga ruka prošlosti od koje nije moguće pobeći, niti napraviti odlučnu distancu.
Oblikovana na ovakav način, knjiga priča Veselina Markovića ima, zahvaljujući jedinstvenoj temi i zaokruženoj i usredsređenoj pripovedačkoj perspektivi, romaneskni okvir koji ovoj knjizi daje celovitost, a pričama u njoj dodatnu produbljenost i međusobni dijalog.
Junaci Markovićevih priča neprestano preispituju događaje iz vlastite prošlosti koji su ih preobrazili, obeležili ili odredili i zbog kojih se pokazuje da prošlost nikada ne prolazi već svom snagom učestvuje u oblikovanju novih izazova.
Marković iznova potvrđuje kako je veliki majstor stila i jezika, kao i psihološke motivacije radnje i psihološke iznijansiranosti u unutrašnjoj drami njegovih junaka.

Dodatne informacije

Dimenzije 140 × 20 × 210 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Prošlost nikad ne prođe”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…