Pravno uređenje interneta u Srbiji

1.980rsd

  • EUR: 17 €

Autori: Đorđe Krivokapić, Dušan V. Popović, Nevena Ružić, Miloš Stojković

Izdavač: Clio

 Str: 346

Pismo: latinica

Povez : broširani

Format : 23,5 x 16

Težina : 555 g

ISBN : 9788671026833

SKU: 01907 Kategorije: , Product ID: 11291

Opis

Studija Pravno uređenje interneta u Srbiji prikazuje regulisanje interneta u Republici Srbiji, odnosno uspostavljanje pravnih odnosa koji su zasnovani na informaciono-komunikacionoj tehnologiji koji zavise od nje ili se preko nje odvijaju.

Knjiga Pravno uređenje interneta u Srbiji predstavlja pokušaj sveobuhvatnog sagledavanja uređenja interneta i interakcija u informacionom društvu. Prateći strukturu knjige Digitalna prav(d)a (Clio, 2022), posvećene regulaciji interneta u Evropskoj Uniji, autori su kroz deset poglavlja, pokazali na koji način su u Srbiji uređene sledeće oblasti: internet trgovina, pitanje nadležnosti sudova u slučaju spora u vezi sa internetom, uređivanje govora i sadržaja na internetu, odgovornost posrednika u onlajn okruženju, oblast intelektualne svojine, prava potrošača i oglašavanje na internetu, zaštita podataka o ličnosti, digitalni identitet i elektronska plaćanja, visokotehnološki kriminal i sigurnost sajber-prostora.

Ova knjiga je najpre namenjena predstavnicima pravne struke koji se u svom radu neizbežno susreću s pravnim pitanjima u intersekciji sa informaciono-komunikacionim tehnologijama, te profesionalcima u okviru digitalne ekonomije.

Publikacija ima ambiciju da, zajedno sa knjigom Digitalna prav(d)a profesora Savina, bude osnovno praktično primenjivo udžbeničko štivo u okviru zajednice koja je zainteresovana za uređivanje i rešavanje problema u internet komunikaciji i poslovanju.

Možda će vam se takođe svideti…