Dve decenije višestranačja u Republici Srbiji

1.320rsd

  • EUR: 11 €

Autor: Verica Mihajlović, Zoran Radonjić

Izdavač: Službeni glasnik

Format: 150×230

Povez: tvrdi

Str.404

SKU: 00864 Kategorije: , Product ID: 3849

Opis

Ustavi, izbori, i nosioci vlasti 1990-2010

Donošenjem Ustava 1990, Republika Srbija je postala parlamentarna demokratija sa jasnom podelom vlasti i višestranačjem. U ove dve decenije politički život Srbije bio je izuzetno dinamičan, što je za posledicu imalo česte promene izbornog zakonodavstva i veliki broj izbornih ciklusa.

O tom periodu, iako istorijski bliskom, do sada nije bilo tako sveobuhvatnih publikacija kao što su to učinili autori ove monografije. Po prvi put, na jednom mestu nalaze se svi izborni rezultati od 1990. do 2010. godine; kako za parlamentarne, tako i za predsedničke izbore, kako za Republiku Srbiju tako i za države u čijem je sastavu Srbija bila u protekle dve decenije (SRJ i SCG). Monografija sadrži blizu 3.000 imena, a zabeležena su imena svih narodnih poslanika, svih članova Vlade, svih predsednika države, svih sudija Ustavnog i Vrhovnog suda, svih republičkih tužilaca, sekretara Skupštine i sekretara Vlade.

Sastavni deo monografije su i komentari ustava i svih izbornih propisa koji su doneti u prethodne dve decenije. Dakle, sve ono što se može smatrati politikološkim, političkim, ali i istorijskim činjenicama u vezi sa ovim periodom, nalazi se u ovom dragocenom delu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Dve decenije višestranačja u Republici Srbiji”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.