Platon, a ne prozak! Primena drevne mudrosti u rešavanju svakodnevnih problema

990rsd

  • EUR: 8 €

Autor: Lu Marinof

Izdavač: Dereta
God: 2017
Str: 339
Povez: broš
Format: 21 cm
Pismo: latinica
ISBN: 978-86-6457-144-9

SKU: 01075 Kategorije: , Product ID: 5120

Opis

Knjiga Platon, a ne prozak! Primena drevne mudrosti u rešavanju svakodnevnih problema preti da postane Biblija pokreta za filozofsko savetovanje.

– Karlin Romano, Philadelphia Inquirer Magazine 

Bilo je perioda kada je filozofija imala značaj za običnog čoveka i kada su filozofske ideje bile od koristi. Sokrat je provodio vreme na pijaci raspravljajući o značajnim problemima, dok je Lao Ce primenjivao sopstvene teorije na putu ka ličnoj sreći i harmoniji. Sada, na početku novog milenijuma, jedinstven pokret za filozofsko savetovanje odlučio je da filozofiju vrati korenima, kombinujući mudrost i praksu kako bi pomogli ljudima da reše svakodnevne probleme. 

Ako je verovati ovoj knjizi, do rešenja za većinu životnih problema može se doći primenom znanja koje su nam preneli klasični filozofi. Marinof zagovara filozofsko savetovanje kao metod koji ima prednost nad tendencijama psihijatrije – da pacijentima prepisuje lekove za bilo koju, manju ili veću, mentalnu bolest ili smetnju. Marinof nas vodi kroz PEACE proces putem kojeg racionalno možemo pristupiti ljubavnim, poslovnim, porodičnim, pa čak i moralnim problemima. Svako poglavlje začinjeno je citatima značajnih mislilaca, poput Sartra, Lao Cea, Makijavelija i, naravno, Platona.

Da li bi svet bio bolje mesto ako bi smo zastali i pažljivo analizirali probleme, kao što Marinof predlaže? Nema sumnje da bi.

– Ron Kaplan, Booklist

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Platon, a ne prozak! Primena drevne mudrosti u rešavanju svakodnevnih problema”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.