PHP kuvar

1.900rsd

  • EUR: 16 €

Autor: Adam Trachtenberg, David Sklar

Izdavač: Mikro knjiga

Strana: 824
Povez: meki
Pismo: latinica
Format: 16,8 x 23,5 cm
Godina izdanja: 2008
ISBN: 978-86-7555-319-9

 

Ostalo je još 1 na stanju

SKU: 00349 Kategorije: , , Product ID: 2294

Opis

PHP je mašina koja pokreće milione dinamičkih Web aplikacija. Njegove velike mogućnosti, razumljiva sintaksa i podrška za razne operativne sisteme i Web servere učinili su ga idealnim jezikom i za brz razvoj Web aplikacija i za metodično konstruisanje složenih sistema.

PHP kuvar sadrži obilje rešenja problema s kojima se programeri svakodnevno sreću pri izradi dinamičkog Web sadržaja. Napisan je popularnim stilom “Problem/Rešenje/Objašnjenje” gde su uz svaki praktičan primer, tzv. recept, data objašnjenja logike i pojmova na kojima se zasniva.

Knjiga je namenjena programerima koji PHP koriste svaki dan ali i onima koji prelaze iz drugih jezika i žele da u njega konvertuju svoje postojeće aplikacije. U preko 250 recepata obuhvaćen je širok opseg tema – od početničkih pitanja do naprednih tehnika Web programiranja.

Knjiga je napisana za verziju PHP 5 i detaljno objašnjava kako se koriste značajno poboljšane objektno orijentisane mogućnosti jezika. Oblasti koje su obuhvaćene jesu tipovi podataka i gradivni blokovi, potom teme koje su temelj programiranja za Web, mrežna interakcija, PHP-ove mogućnosti i moduli koji pomažu pri izradi robusnih, bezbednih i efikasnih aplikacija, kao i primena PHP-a izvan Weba.

U ovom izdanju, dodati su odeljci posvećeni klasama i objektima, kao i sledeće važne teme:

• obrada XML-a
• interakcija s JavaScriptom
• izrada Web servisa pomoću PHP-a
• rad sa SOAP i REST arhitekturama

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “PHP kuvar”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…