PHP i MySQL: razvoj aplikacija za veb, prevod 5. izdanja

2.800rsd

  • EUR: 24 €

Autor: Luke Welling, Laura Thomson

Izdavač: Mikro knjiga

Strana: 730
Povez: meki
Pismo: latinica
Format: 168 x 235 mm
Godina izdanja: 2017
ISBN: 978-86-7555-421-9

Ostalo je još 1 na stanju

SKU: 00333 Kategorije: , , Product ID: 2240

Opis

PHP i MySQL su popularne tehnologije otvorenog koda, savršene za brz i efikasan razvoj veb aplikacija koje rade sa bazama podataka. PHP je moćan jezik za pisanje skriptova, koji omogućava programerima da brzo prave složene veb aplikacije; MySQL je brz i pouzdan sistem za upravljanje bazama podataka, koji se dobro integriše s PHP-om i pogodan je za dinamičke aplikacije koje rade na internetu.

Knjiga PHP i MySQL: razvoj aplikacija za veb opisuje kako se kombinacija te dve alatke može upotrebiti za izradu efikasnih interaktivnih veb aplikacija. Prvo su detaljno objašnjene osnove jezika PHP i kako se pravi i koristi MySQL baza podataka, a zatim se prelazi na upotrebu PHP-a za rad sa bazom podataka i veb serverom.

Ova praktična i jasno napisana knjiga bavi se realnom primenom opisanih tehnologija – čak i u uvodnim poglavljima. Autori objašnjavaju važne aspekte bezbednosti i provere identiteta dok razmatraju izradu realistične veb lokacije i pokazuju vam kako da ih realizujete koristeći PHP i MySQL. Uz to, upoznaju vas i sa integrisanjem klijentskih i serverskih tehnologija korišćenjem JavaScripta pri razvoju veb aplikacija.

U završnom delu knjige opisano je kako da pristupite stvarnim projektima i razmotreno je projektovanje, planiranje i sklapanje nekoliko pojekata, među kojima su:

– identifikacija i personalizacija korisnika
– e-pošta zasnovana na vebu (Laravel)
– integrisanje društvenih mreža
– izrada korpe za kupovinu

Peto izdanje knjige PHP i MySQL: razvoj aplikacija za veb detaljno je ažurirano, revidirano i dopunjeno tako da obuhvati izmene u verzijama 5.6 i 7 PHP-a, kao i mogućnosti uvedene u najnovije stabilne verzije MySQL-a.

Izvorni kôd za poglavlja iz knjige, kao i dodatni materijal za proveru znanja pronaći ćete na ovoj veb strani.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “PHP i MySQL: razvoj aplikacija za veb, prevod 5. izdanja”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.