Pedijatrija I-II, udžbenik za poslediplomsko usavršavanje lekara

13.490rsd

  • EUR: 114 €

Autor: Radovan Bogdanović, Nedeljko Radlović

ISBN: 9788674665909

Str: 1757

Format: 220 x 290mm

Povez: tvrdi

Godina izdanja: 2016

Izdavač: Akademska misao

Nema na zalihi

Opis

Iz predgovora Pedijatrija I-II :

Činjenica da u Srbiji skoro tri decenije nije bilo udžbenika za poslediplomsko usavršavanje lekara iz pedijatrije na našem jeziku i da su za to vreme lekari na specijalizaciji bili upućeni na udžbeničku literaturu iz inostranstva i na domaće periodične pubikacije, podstakla je Udruženje pedijatara Srbije da, u saradnji sa katedrama pedijatrije medicinskih fakulteta u Srbiji, pristupi izradi takvog udžbenika.

U koncipiranju  udžbenika Pedijatrija I-II  imali smo u vidu programe poslediplomskog usavršavanja iz pedijatrije na medicinskim fakultetima u Srbiji i svakodnevne potrebe pedijatara i drugih lekara koji brinu o zdravlju dece i adolescenata. U skladu sa geslom da “pedijatrija nije specijalnost, već celokupna medicina jednog životnog doba kojeg odlikuje rast i razvoj”, u ovom udžbeniku su zastupljena i poglavlja iz hirurških i drugih disciplina, uz odabir  tema koje su potrebne pedijatrima u svakodnevnom radu. Po tome ovaj udžbenik liči na najpoznatije svetske udžbenike pedijatrije, kao što su Nelsonov, Rudolfov i Forfarov, koji su već više decenija odlično prihvaćeni među pedijatrima u našoj sredini i na koje smo se u izradi ovog udžbenika ugledali.

Posebna pažnja u udžbeniku posvećena je organizaciji i sadržaju zdravstvene zaštite dece i adolescenata na primarnom nivou, zdravlju i oboljenjima novorođenčeta, razvoju u ranom detinjstvu, mentalnom zdravlju, genetički uslovljenim poremećajima i bolestima, zdravstvenim potrebama i problemima adolescenata i dece sa posebnim potrebama.

Novinu predstavljaju poglavlja o fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji, o delovanju činilaca spoljašnje sredine, o neklasifikovanim stanjima i o dijagnostičkim i terapijskim procedurama.

Dodatne informacije

Dimenzije 220 × 140 × 270 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Pedijatrija I-II, udžbenik za poslediplomsko usavršavanje lekara”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…