Close
Akcija!

Omaž Gutenbergovoj galaksiji

Autor: Marija Vukić

Izdavač: Stylos Art

Broj strana: 347
Pismo: ćirilica
Povez: mek
Format: 140x210mm
Godina izdanja: 2014

800rsd 750rsd

  • EUR: 6 €

SKU: 00769 Kategorija: Oznaka: ID: 3560

Opis

O istorijatu i kulturološkoj dimenziji knjige 

Štampani medij, ponajpre knjiga, ostaje nezamenljiva mogućnost kreativnog izražavanja, kakvo, usled tehnoloških prepreka, većini nije dostupno u okvirunovih medija. Sa ovim je u najneposrednijoj vezi i doživljajni aspekt poruka odnosno nezamenljiva uloga knjige u obrazovanju. Istraživanja nedvosmisleno pokazuju da je čitanje knjiga u pozitivnoj vezi sa porastom stepena obrazovanja i da je opšta obaveštenost onih koji čitaju bolja od obaveštenosti onih koji je ne čitaju. To se u prvom redu objašnjava kognitivnim prednostima knjige, njenom obuhvatnošću, detaljnošću i višestranošću.
Nadalje, uprkos bitno izmenjenoj medijskoj slici današnjice, knjige su još uvek najveći i najpouzdaniji čuvar i prenosnik duhovne baštine čovečanstva.

Na te, rekli bismo, pomalo zapostavljene činjenice, podseća nas dr Marija Vukić u svojoj brižljivo i sistematično priređenoj studiji koja nam sabrano, na jednom mestu, predstavlja istorijski razvoj pisma i štampe, u prvom redu knjige, koja je bila i ostala stožer naše tradicionalne kulture sećanja….“

Dodatne informacije

Dimenzije 140 x 30 x 200 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Omaž Gutenbergovoj galaksiji”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *