Nova antologija kuća

2.200rsd

  • EUR: 19 €

Autor: Ranko Radović

Izdavač: Orion Art
Strana: 184
Povez: broš
Format: 21 x 24 cm
God: 2016.
ISBN: 978-86-63890-42-8

Nema na zalihi

SKU: 00028 Kategorije: , , Oznaka: Product ID: 1472

Opis

Integralno izdanje, praćeno sa dva DVD-ja (23 epizode originalne serije Školskog programa RTB, prvih 16 emitovano 1984, a drugih sedam 2003). I danas, 30 i kusur godina kasnije, Rankov jezik je savremen i jasan, njegova zapažanja stručna i zanimljiva, a njegov stav uvek posvećen i profesionalan.

Radović slavi remek-dela arhitekture, pitajući se istovremeno, kuda graditeljstvo dalje vodi? Pritom, on nudi i odgovore, insistirajući na ljudskoj dimenziji onoga što kroz čuda tehnologije lako može da postane nad-ljudsko i na kraju ne-ljudsko. U tom smislu, „Antologija kuća”, njena pitanja i njeni odgovori su, i biće, od posebnog interesa i značaja za mlade generacije srpskih arhitekata.

Ranko Radović primerima iz istorije arhitekture polemiše sa onima koji odlučuju gde ćemo i kako ćemo živeti. „On brani čoveka, brani život, oduševljava se prastarim ali ne dovoljno primenjivanim i upamćenim načelom „po meri čoveka“, koje deluje otrežnjavajuće, jer smo svedoci i učesnici fatalne alijenacije ličnosti i sivila megalopolisa, površnosti i nedostatka mašte i izgubljenih osećanja za duh mesta i duh vremena“. (Ibrahim Hadžić, 1985)

„Kada pojedinac nauči da arhitekturu vidi ne samo kao umetnost, bolje ili lošije izvedenu, već i kao društvenu manifestaciju, njegovo oko postaje vidovito“. (Stanko Crnobrnja, povodom objavljene knjige Antologija kuća).

Dodatne informacije

Težina 765 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Nova antologija kuća”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…