Monopol na istinu

1.650rsd

  • EUR: 14 €

Autor: Radina Vučetić

Izdavač: Clio

Godina izdanja: 2016
ISBN: 978-86-7102-518-8
Težina knjige: 723.00
Dimenzije knjige: 220×160
Broj strana: 410
Povez: tvrdi, s omotnicom
Pismo: latinica

SKU: 00477 Kategorije: , , Oznake: , Product ID: 2612

Opis

Rukopis Radine Vučetić predstavlja celovito i zaokruženo delo o institucionalnoj i vaninstituionalnoj cenzuri u Srbiji u socijalističkoj Jugoslaviji. Polazeći od proučavanja fenomena cenzure u zemljama realnog socijalizma (iza Gvozdene zavese), autorka se fokusira na Jugoslaviju/Srbiju kao zemlju u kojoj samoupravni sistem donosi drugačije perspektive, ali u kojoj partijski aparat nalazi sopstvene mehanizme cenzorskog delovanja.

Ova monografska studija svakako da predstavlja sasvim novi naučni doprinos kako istoriji, tako i kulturnoj politici, menadžmentu u kulturi (institucionalno sećanje) i sociologiji kulture. Na osnovu sopstvenih terenskih istraživanja autorka  dolazi do novih uvida i zaključaka, pokušavajući da definiše upravo jugoslovenski oblik cenzure bez cenzure, bez institucionalizovanog okvira i procedura karakterističnih za druge socijalističke zemlje.

Mnoge teme koje knjiga obrađuje, nauka je do sada „preskakala“ , a tek njihovom obradom se mogao steći istinski uvid u mehanizme delovanja kulturne politike.

Dodatne informacije

Težina 723 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Monopol na istinu”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.