Akcija!

Moje dete je uvek zdravo

1.008rsd 950rsd

  • EUR: 8 €

Autor: Đanfranko Trapani

Izdavač: Stylos Art

Str: 94
Pismo: latinica
Format: 22 cm
God: 2012
SKU: 01353 Kategorije: , , , Oznake: , Product ID: 6335

Opis

Knjiga Moje dete je uvek zdravo pokušava da pomogne roditeljima u rešavanju, ne tako lakog, zadatka kao što je odgajanje zdravog deteta. Mesto roditelja ne treba da zauzme pedijatar, već je potrebno osposobiti se za konstruktivan dijalog. Naići ćete na sugestije o tome kako da se ponašate ukoliko je vaše dete bolesno, kako vam može poslužiti integrativna medicina koja, pored klasičnih lekova, podrazumeva homeopatiju, fitoterapiju (lečenje biljkama), hidroterapiju (lečenje vodom), ishranu i sport.

Međutim, homeopatske terapije i fitoterapije ne daju kod sve dece najbolje rezultate, zbog čega su objašnjene i mogućnosti koje nudi integrativna medicina kad je reč o jačanju imuniteta dece. U praksi su predstavljeni svi pogodni lekovi koje moderna farmakologija nudi kako bi se poboljšala imuna reakcija dece na bolesti gornjih respiratornih puteva.

Đanfranko Trapani, pedijatar i specijalista iz oblasti nauke o ishrani, radi kao savetnik za nastavu na Univerzitetu u Milanu.

U knjizi su na jednostavan i prihvatljiv način obrađene sve bolesti koje najčešće muče mališane (faringitis, tonzilitis,sinusitis, otitis, laringitis, bronhitis) uz iscrpne savete pedijatra i preporuke koje su roditeljima neophodne kako bi se primereno ponašali u situacijama kada su njihova deca bolesna.

Kineska poslovica glasi: “U previše čistoj vodi ribe ne žive”.

Zapamtite da su bolesti sastavni deo odrastanja deteta, stoga se bez straha suočite s njima, s mnogo ljubavi i zdravim razumom.

Želimo da vam plodovi iskustva i svakodnevne prakse, koje budete pronašli na stranicama ove knjige, koriste za poboljšanje odnosa sa sopstvenim detetom, u cilju jačanja imuniteta kada ga zadese mali i veliki zdravstveni problemi u svakodnevnom životu.

Cilj roditelja ne treba da bude samo dete bez bolesti, već to dete treba da bude zdravo i vedro što je više moguće (tj. da mu obezbedi i fizičko i psihičko blagostanje

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Moje dete je uvek zdravo”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.