Kulturna inteligencija

1.430rsd

  • EUR: 12 €

Autor: Dejvid S. Tomas, Ker Inkson

Izdavač: Clio

Godina izdanja: 2011
Težina knjige: 457.00
Dimenzije knjige: 220×160
Broj strana: 218
Povez: tvrdi
Pismo: latinica

SKU: 00485 Kategorije: , Oznaka: Product ID: 2630

Opis

Za život u savremenom, globalnom svetu i multikulturnom okruženju neophodna nam je kulturna inteligencija. Sam pojam koji podrazumeva sposobnost uspešne interakcije u različitin kulturama lako je razumeti, ali su potrebni vreme i napor da se dostigne visok nivo kulturne inteligencije. Polazeći od ovih pretpostavki, Dejvid Tomas i Ker Inkson napisali su knjigu koja predstavlja vodič u sticanju ove dragocene veštine.

U prvom delu knjige izložena je osnovna ideja kulturne inteligencije, njena načela i praksa; objašnjeno je šta su to kulturne razlike i na koji način one oblikuju ponašanje ljudi, a sve u cilju razvijanja naše osetljivosti za ponašanje oblikovano kulturom i veština korisnih u kros-kulturnim situacijama.

U drugom delu autori osnovna načela kulturne inteligencije primenjuju na nekoliko tipičnih problema u interpersonalnim odnosima unutar multikulturalnog konteksta, kao što su teškoće u komunikaciji, pregovaranju, donošenju odlika… Njihova poruka jeste da je razumevanje kulture težak, ali ne i neizvodljiv zadatak, kao i to da možemo uspešno da delujemo u različitim kulturnim okvirima ukoliko naučimo osnovna načela, usvojimo svestan pristup i pokažemo spremnost da delujemo kao osoba prilagodljiva različitim kulturama.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Kulturna inteligencija”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…