Konstantin Veliki – nadmoć hrišćanstva

1.070rsd

  • EUR: 9 €

Autor: Radivoj Radić

Izdavač; Evoluta

ISBN: 978-86-85957-38-3
Broj strana: 209
Pismo: ćirilica
Povez: mek
Format: 210mm
Godina izdanja: 2010

Ostalo je još 1 na stanju

SKU: 00319 Kategorija: Product ID: 2211

Opis

Deset poglavlja koja čine knjigu bave se rimskom istorijom i istorijom hrišćanstva prva tri veka posle Hrista, Konstantinom Velikim, koji je u prepoznao veliku snagu nove religije i tako je otpočela nova epoha u svetskoj istoriji.

Knjiga Konstantin Veliki – nadmoć hrišćanstva ide u susret proslavi 1700. godišnjici od donošenja Milanskog edikta, problematizuje i osvetljava pojedine dogadjaje koji su važni za razumevanje života i ličnosti Konstantina. Slede poglavlja o samom Konstatninu Velikom i dogadjajima iz njegovog vremena i na kraju poglavlja koja se bave Konstantinovim nasledjem, odnosno onime što se dogodilo nakon njegove smrti pa do kraja IV veka kada je hrišćanstvo trijumfovalo.

Autor je dotakao i pitanje o umiranju hrišćanstva koje je postavljano u 20. veku u vremenu koje su obeležile ideologije neprijateljski nastrojene prema religiji, razdoblju vrtoglavog rasta tehnologije, periodu promena koje su na ivici da izmaknu nadzoru, učinilo se da za Boga ima sve manje mesta, i načeo temu o kojoj bi trebalo razgovarati iz ugla 21. veka…

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Konstantin Veliki – nadmoć hrišćanstva”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…