Konj ulazi u bar

960rsd

  • EUR: 8 €

Autor: David Grosman

Format: 140×210

Str: 168

ISBN: 978-86-523-0239-0

Povez: tvrdi

SKU: 00968 Kategorije: , , Product ID: 4288

Opis

Međunarodna nagrada Man-Buker 2017. Grosman je prvi izraleski pisac koji je dobio ovu nagradu, a dobio ju je  za svoj roman “Konj ulazi u bar”.

Čuveni izraelski stend-ap komičar pleni pažnju i stiče slavu gde god se pojavi sa svojim zaraznim humorom, duhovitim opaskama, nezaboravnim šalama i oštrim satirama. Jedne večeri Grosmanov junak na nastup poziva svog prijatelja iz detinjstva, kasnijeg čuvenog sudiju, jer želi da svima ispriča priču svog života i da sa svima podeli jednu traumu.

I tako se to veče pretvara u uzbudljivu povest jednog ličnog života, jedne porodice i, na kraju, čitave jedne zemlje, sa svim sadržajima koje podrazumeva i sa svim izazovima koje u modernom trenutku nosi. Grosman je napisao veliku i neodoljivu knjigu, retko toplu i ljudsku priču. Ova knjiga privlači i ne ostavlja ravnodušnim kako svojom nasmejanom stranom, punom duhovitih obrta i najčistijeg humora, tako i moćnom pričom o nesvakidašnjem čoveku koji je zasmejao celu zemlju, a sam se nikada nije smejao do kraja i od srca.

Postavlja se pitanje da li je život moguć posle teških stvari? Naravno da jeste. Ja sam ovaj roman, “Do kraja zemlje”, počeo da pišem kada je moj drugi sin otišao da služi vojsku. Hteo sam jednostavno da ga pratim kroz to iskustvo služenja vojske u Izraelu. Pisao sam tri godine i tri meseca. On je služio vojsku, a onda je počeo rat u Libanu i on je u tom ratu poginuo. Posle sedmodnevnog perioda žalosti, koji se zove širahu u judaizmu, ja sam ponovo seo za sto i nastavio da pišem. Ni sam ne znam kako i zašto, ali je bilo očigledno da je pisanje jedina čvrsta, opipljiva stvar koja mi je ostala, a sve ostalo u životu je bilo pod znakom pitanja. Jedino u pisanoj priči on je i dalje bio tu i nekako je postojao – kaže Grosman, dodajući da mu je pisanje pomoglo da pobedi tugu.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Konj ulazi u bar”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…