Gradovi u kojima umine bol

990rsd

  • EUR: 8 €

Autor: Sesar Antonio Molina

Izdavač: Arhipelag

Format: 140×210

Broj strana: 142

ISBN: 978-86-523-0055-6

Povez: tvrdi

SKU: 00690 Kategorija: Oznaka: Product ID: 3285

Opis

Fikcijski memoari velikog španskog pisca u kojima se prepliću činjenice i fikcija, viđeno i imaginirano, dokument i priča. Nesvakidašnja intelektualna avantura pisca koji hrli u susret obližnjim i dalekim, poznatim i sasvim nepoznatim gradovima i kulturama, jezicima i sudbinama.

Knjiga pisana kao plod piščevih putovanja, stvarnih i književno-istorijskih, i njegovih vezanosti za gradove iz različitih krajeva sveta i za pisce koji su obeležili i utemeljili simboličke slike tih gradova. Pozilipo i Napulj, Ulica San Nikolo u Trstu, Potsdamer Štrase u Berlinu, kafe Stray dog u Sankt Petersburgu, Šela i Rabat), Drina i Višegrad, Beograd sa košavom, Palata Trinidad u Madridu, Groblje na Monmartru u Parizu, Kule Tišine u Bombaju, mrtvi gradovi u Siriji, samo su neki od gradova koji su privukli pažnju ovogputnika otvorenih očiju.

Ovo izdanje knjige Sesara Antonija Moline Gradovi u kojima umine bol posebno je pripremljeno za srpske čitaoce i, kao takvo, ono je jedinstveno u svetu, jer u ovom obliku nije objavljeno ni na španskom jeziku.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Gradovi u kojima umine bol”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.