Akcija!

Električne instalacije i osvetljenje

6.500rsd 5.900rsd

  • EUR: 50 €

Autor: Milo Mišković

Izdavač: CFP Apostrof
Str: 302
Povez: tvrdi
Pismo: latinica
Format: A4
God: 2020
ISBN: 978-86-80996-20-2

SKU: 01454 Kategorije: , Oznake: , , Product ID: 6688

Opis

Električne instalacije i osvetljenje  – odgovori na mnoga praktična pitanja kojima će se omogućiti bezbedan rad elektricarima, profesionalcima, kao i korisnicima. Nagli razvoj elektrotehnike uslovio je da većina evropskih država zahteva potpunu bezbednost i zaštitu u radu sa savremenim električnim instalacijama. Knjiga je zato koncipirana tako da se istovremeno moze koristiti kao udžbenik i kao priručnik za osnovnu i dopunsku edukaciju u ovoj oblasti.

Priručnik sadrži veliki broj tehničkih, grafičkih i tabelarnih podataka za elektroinstalacioni materijal, kao i šeme, obrasce i praktična uputstva za rad, uz upućivanje na domaće i inostrane propise, pre svega, na DIN i VDE, odnosno EN norme i IEC preporuke i standarde.

Pojedina područja iz ove knjige u našoj tehničkoj literaturi do danas nisu obrađena uopšte, ili su obrađena samo delimično (BUS instalacije, sistemi električnog razvoda, tipovi razvoda električnih instalacija A1, A2, B1, B2, C, D, E, F, G).

Ova knjiga je pokušaj da se na jednom mestu sakupe podaci neophodni elektroinstalaterima (električarima), elektrotehničarima, projektantima, inženjerima, brojnim stručnim pojedincima, te svima onima koji se svakodnevno susreću s praktičnim problemima u vezi s izvođenjem i održavanjem električnih instalacija niskog i malog napona (korisnicima električne energije u industriji, domaćinstvu, školama, zdravstvu…). Istrovremeno knjiga može imati udžbeničko-priručnički karakter i može se koristiti za osnovnu stručnu naobrazbu i dopunsku edukaciju

Posebna pažnja je posvećena preglednosti knjige a to je postignuto podelom na 5 glavnih tematskih celina i 27 poglavlja, odnosom teksta i slika kroz naglašavanje važnijeg od manje važnog (svi grafički prikazi, električne šeme a i delovi teksta su višebojni) i to sigurno olakšava brzo snalaženje pri upotrebi knjige. Priručnik je napisan sa namerom da jednostavnošću, stručnoscu, kvalitetom i praktičnom upotrebljivošću popuni prazninu u jednoj značajnoj oblasti elektrotehnike.

U najnovijem izdanju Električne instalacije i osvetljenje zadržale su koncept preglednosti i jednostavnosti izlaganja građe, praćen ilustracijama, tabelama, šemama i grafikonima u boji.

 

Dodatne informacije

Težina 910 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Električne instalacije i osvetljenje”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…