Akcija!

Dušan Kecmanović – Izabrana djela

5.990rsd 4.999rsd

  • EUR: 42 €

Autor: Dušan Kecmanović

Izdavač: Clio

Godina izdanja: 2014
Težina knjige: 4441.00
Povez: Tvrdi povez
Pismo: latinica

Ostalo je još 1 na stanju

SKU: 00192 Kategorija: Oznaka: Product ID: 1859

Opis

Tekstovi uvršteni u IZABRANA DELA objavljivani su tokom posljednje četrdeset i tri godine. Pored novih tekstova, za ovu priliku autor je neke od objavljenih tekstova preradio i proširio. Sledeći osnovne oblasti svog interesovanja profesor Kecmanović je IZABRANA DJELA (na više od dve hiljade strana) podelio u četiri toma:

U prvom tomu, koji nosi naslov TEME I DILEME esejistički su uobličena njegova zapažanja o životu i ljudima, o pojavama koje su zaokupljale njegovu pažnju: odnos emigranata prema novoj sredini i zemlji porekla, izvori zaziranja od psihijatara, rad kao cilj i sredstvo psihijatrijske terapije, depresivni realizam, duševni poremećaj kao metafora, značenje straha i druge.

ETNONACIONALIZAM je tema drugog toma, koji je tako i naslovljen, a tekstovi u njemu posvećeni su analizi nacionalnog karaktera.

Treći i četvrti tom bave se pitanjima psihijatrije. METAPSIHIJATRIJA počinje velikim tekstom o duševnom poremećaju i nastavlja se razmatranjem teza kritičara psihijatrije o dekonstrukciji ludila i kolektivnoj psihozi.

Spornim stranama psihijatrije posvećen je četvrti tom naslovljen U POTRAZI ZA IDENTITETOM PSIHIJATRIJE. U njemu su tekstovi o etičkim pitanjima, duševnoj bolnici, socijalnoj psihijatriji, o razlici između somatskih bolesti i duševnih poremećaja, o stigmi duševnog poremećaja, o greškama koje je Frojd pravio, o budućnosti psihijatrije.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Dušan Kecmanović – Izabrana djela”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…