Akcija!

Čarobnjak – Život i vreme Nikole Tesle: biografija jednog genija

4.400rsd 3.740rsd

  • EUR: 32 €

Autor: Mark Sajfer

Izdavač: Centar pismenosti

Str: 564

Povez: tvrdi

Format: 170x245mm

ISBN: 978-86-82486-03-9

God: 2023.

SKU: 01889 Kategorije: , , , Oznaka: Product ID: 10882

Opis

Čarobnjak je izuzetno napisana biografija jednog izuzetnog čoveka.

Povodom osamdesete godišnjice od smrti genija, čarobnjaka, velikog stvaraoca Nikole Tesle, čije su ideje i pronalasci utkani u mnoga savremena tehnološka dostignuća, i koji još uvek inspiriše savremene istraživače, s poštovanjem i ponosom što je bio “naše gore list“. I posle 80 godina od smrti, Teslina dela žive, a on ostaje izazov mnogima da njegove zamisli, daleko ispred vremena u kom je živeo, pretvore u stvarnost. Tesla je i danas – čovek budućnosti – piše u srpskom izdanju umesto predgovora.

U knjizi autor detaljno navodi sve pojedinosti iz života i rada našeg velikog naučnika, kako one poznate široj javnosti tako i one poznate tek nekolicini njegovih najbližih prijatelja i saradnika. Autor je univerzitetski profesor koji je ceo svoj radni vek posvetio proučavanju Nikole Tesle.

“Čarobnjak” je izuzetno napisana biografija koja pokazuje da ni izrazom “ispred svog vremena” ne može da se objasni čovek i naučnik kakav je bio Tesla, niti da se dovoljno opiše njegova genijalnost. Ovo je najpotpuniji prikaz Tesle kao preduzimača, eksperimentalnog fizičara i pronalazača, knjiga koja pred vama jasno slika portret jedinstvenog genija.

Sajferova živopisna, podrobno istražena biografija Nikole Tesle s obiljem novih informacija velikog istraživača spasava kultnog statusa i smešta ga na njegovo zasluženo mesto kao jednog od glavnih arhitekata modernog doba – Publishers Weeky

Ovo je fascinantna priča o jednom od najplodonosnijih nezavisnih revolucionarnih pronalazača prošlog veka…Njen autor nam na uvid stavlja mnogo novih podataka… i knjigu zasniva na velikom broju arhivskih i primarnih izvora …. U srži slojevite knjige Marka Sajfera leži ozbiljno naučno delo –  Scientific American

 

Dodatne informacije

Težina 1200 g

Možda će vam se takođe svideti…