Akcija!

Bogatstvo na dnu ekonomske piramide

4.160rsd 3.860rsd

  • EUR: 33 €

Autor: C.K. Prahalad

Izdavač: Mate

Format:150×230

Str: 440

Povez: tvrdi

God: 2010

Ostalo je još 1 na stanju

SKU: 00998 Kategorije: , Product ID: 4517

Opis

Nadahnute prodornom oštroumnošću izvornog izdanja Bogatstvo na dnu ekonomske piramide, veliki broj firmi prepoznaje i izgrađuje poslovne prilike i ostvaruje dobit na novim tržištima među najsiromašnijim ljudima svita – dok istovremeno pomažu u eliminisanju siromaštva i nemaštine.

Pet godina nakon prvog izdanja knjige, Prahaladove misli više nisu izolovani slučajevi inovativnog razmišljanja. Oni su dokazana, naširoko praktična „stvarnost”.

Danas, ovim izdanjem povodom 5. godišnjice, Prahalad dopunjuje knjigu kako bi čitaocima osigurao uvid u to kako se njegova zamisao sprovodi u siromašnim regijama širom sveta. Prahalad takođe nudi ažurnu ocenu ključnih pitanja kao što su: Postoji li zaista tržište? Zadovoljava li opseg? Postoji li profit? Ima li inovacija? Radi li se ovde o globalnoj prilici? Pre pet godina, direktori su se mogli nadati da će odgovori na ova pitanja biti pozitivni. Danas, što nam je Prahalad pokazao, mogu biti gotovo sigurni u to.

“C.K. Prahalad smatra da kompanije moraju pokrenuti revoluciju u svom poslovanju u razvijenim zemljama ukoliko se želi omogućiti prosperitet za obe strane ekonomske jednačine. Pozivajući se na bogati prikaz studija slučajeva, njegova uverljivo napisana nova knjiga nudi intrigantne smernice za borbu protiv siromaštva uz pomoć profitabilnosti.” Bill Gates, Predsednik i glavni softverski arhitekt Microsofta (2004.)

Bogatstvo na dnu ekonomske piramide je knjiga je čije je mesto na vrhu popisa literature poslovnih ljudi, akademskih radnika i stručnjaka koji nastoje da ispune gotovo nedostižan cilj postizanja održivog razvoja u zemljama u razvoju. C. K. Prahalad piše s neobičnom oštroumnošću o potrebama potrošača u siromašnim društvima i prilikama za privatni sektor da služe važnim socijalnim svrhama uz istovremeno povećanje dobiti. Ukoliko tragate za svežim zamislima o tržištima u nastajanju, dalje ne morate tragati. Ovo je knjiga za vas.” Madeleine K. Albright, Bivši Državni sekretar SAD-a 

„Prahalad stavlja čitaoce pred izazov kako preispitati vlastite predrasude u pogledu poslovnih prilika u opsluživanju relativno siromašnih zemalja sveta. Bogatstvo na dnu ekonomske piramide ukazuje na put do poslovnog uspeha i društvenog boljitka – isključivo uz uslov da razvijeni svet promisli kako je do sada isporučivao proizvode i usluge zemljama u razvoju.” Christopher Rodrigues, CEO, Visa International 

Dodatne informacije

Dimenzije 140 × 45 × 210 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Bogatstvo na dnu ekonomske piramide”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…