Arheološka teorija

1.870rsd

  • EUR: 16 €

Autor: Metju Džonson

Izdavač: Clio

Godina izdanja: 2008
ISBN: 978-86-7102-281-1
Težina knjige: 585.00
Dimenzije knjige: 160×240
Broj strana: 297
Povez: tvrdi, s omotnicom
Pismo: ćirilica

SKU: 00464 Kategorija: Product ID: 2581

Opis

Knjiga Metjua Džonsona predstavlja jednu od prekretnica u razvoju arheološke teorije. U ovom tekstu na promišljen, sveobuhvatan i originalan način predstavljen je niz centralnih tema i problema arheološke teorije, ali i prakse, krajem 20. i početkom 21. veka. 

Autor je pokušao da prikaže odnos između arheološke misli i širih teorijskih tokova u intelektualnom životu uopšte, kao i da što jasnije predstavi odnos između arheološke teorije i prakse. Tom cilju najviše je odgovarala struktura istorijskog pristupa koji se najpre usredsređuje na novu (procesnu) arheologiju i reakcije na nju, i tek potom prelazi na rasprave koje se vode danas.

Arheološka teorija Metjua Džonsona predstavlja izuzetno pouzdan, sveobuhvatan i dobro odmeren priručnik za oblast koja dobija sve veći značaj u arheologiji, jednako preporučljiv za studente arheologije i srodnih disciplina, za aktivne istraživače koji osećaju potrebu da promisle teorijske osnove svog poslanja, kao i za čitaoce sa interesovanjem kako nastaju naučne slike o prošlosti.
doc. dr Staša Babić

Dodatne informacije

Težina 585 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Arheološka teorija”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…