Zapečaćeno vreme

1.430rsd

  • EUR: 12 €

Autor: Andrej Tarkovski

Izdavač: Akademska knjiga
Str: 276
Pismo: latinica
Povez: tvrd
Format: 130 x 205
SKU: 01495 Kategorija: Oznaka: Product ID: 6886

Opis

Knjiga Zapečaćeno vreme je svojevrsni filozofski traktat o teoriji filma i umetnosti uopšte, legendarnog ruskog i sovjetskog filmskog, pozorišnog i operskog režisera, pisca, glumca, montažera i teoretičara filma, Andreja Arsenjeviča Tarkovskog, po mnogima jednog od najznačajnijih i najuticajnijih ruskih filmskih umetnika i jednog od najvećih režisera u svetskoj istoriji kinematografije.

Ovo je delo koje je sazrevalo dugi niz godina, od sredine šezdesetih godina XX veka pa do autorove smrti 1986. godine. Naime, Tarkovski je tokom čitavog života svoja razmišljanja o suštini filmske umetnosti, o poetici i misiji filma, o ulozi filmskog stvaraoca i njegovoj odgovornosti pred publikom i samim sobom, o sopstvenom stvaralaštu, profesiji i životu iznosio u mnogobrojnim člancima i intervjuima, zapisivao u svojim dnevnicima, prenosio studentima na predavanjima i publici na susretima.

U toku čitavog života svako od nas pokušava da nađe odgovore na pitanja, koja oduvek muče ljudski rod: Šta je to sećanje? Šta je to savest? Šta je to ljubav?.. Zapečaćeno vreme i filmovi Tarkovskog daju odgovore na ova pitanja.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Zapečaćeno vreme”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…