Sportski novinar

1.100rsd

  • EUR: 9 €

Autor: Ričard Ford

Izdavač: Dereta
God: 2019
Str. 417
Povez: broš
Format: 21 cm
Pismo: latinica
ISBN: 978-86-6457-223-1

SKU: 01608 Kategorije: , Oznaka: Product ID: 7377

Opis

Frenk Baskomb je sportski novinar. Ima 38 godina, jedan propali brak iza sebe, dvoje dece, mlađu devojku, neostvarenu karijeru pisca i veliku tragediju koja ga je zadesila. Tokom jednog uskršnjeg vikenda stvari će početi još više da se komplikuju.

Sportski novinar je prvi deo „Baskombove trilogije”, koju su mnogi kritičari već uvrstili u klasike savremene američke literature. Sport ne mora da vas interesuje da biste uživali u Fordovoj knjizi – posredi je snažna, melanholična i nadasve univerzalna priča o čoveku čija borba sa bremenom prošlosti i neizvesnom budućnosti podseća na svakodnevnu borbu svih nas.

„Pisan u naizgled realističkom ključu, Sportski novinar je brižljivo koncipiran, višeslojan roman koji prikazuje i tumači stvarnost američkog društva početkom osamdesetih godina dvadesetog veka, ali se u njemu istovremeno otvaraju mnoga važna pitanja strukture književnog teksta. […] Ford progovara o mnogim problemima američkog društva, ali i otvara ključna pitanja stvaralačkog procesa, ujedno uspevajući da demonstrira primenu inovativnih narativnih strategija bez kojih bi se moderni roman neminovno našao u ćorsokaku. […] Čitajući ovu priču, u jednom trenutku ćete osetiti bezmernu, bazičnu usamljenost ljudskog bića, ali u isto vreme i nepokolebljivo prisustvo svekolikog sveta u kome ono i neprestano strada, ali i nastavlja plovidbu.”

Jedan od najznačajnijih i najprijemčivijih američkih romana poslednjih godina. – Tajm aut 

Štivo koje obara s nogu… nezaboravna knjiga. – Observer

Maestralno… dirljivo… originalno književno dostiguće vredno divljenja. – Ivning standard

Sportski novinar Ričarda Forda je retka zverka u stvarnosti, a gotovo izumrla u fikciji. – Tobajas V

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Sportski novinar”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.