Close

Sjaj u travi

Autor: Patrik Laper

Izdavač: Akademska knjiga

Povez: broš
Format: 130×205

Str: 308

ISBN 978-86-6263-188-6
God: 2018.

1.210rsd

  • EUR: 10 €

SKU: 01434 Kategorije: , Oznaka: ID: 6615

Opis

U romanu Sjaj u travi Patrik Laper precizno opisuje krhkost tih likova koji više ili manje žive u neskladu sa svojim vremenom i teško donose odluke. Njihovi razgovori, njihov odnos, priroda kroz koju šetaju, sve je to prožeto nekom neobičnom dubinom i delikatnošću. Ovo je roman u kojem se čitalac dobro oseća i koji očarava jednostavnošću i delikatnošću sa kojom govori o onome što nam je svima važno.

Sibila i Homer se sreću u pomalo neobičnim okolnostima: njihovi dotadašnji supružnici su ih napustili i otišli da žive zajedno na Kipru. U pokušaju da prežive te velike potrese u svojim životima, ovo dvoje „gubitnika“ ostaju upućeni jedno na drugo. Zbližavaju se i kroz beskrajne razgovore i šetnje u prirodi postaju bliski prijatelji, sa obostranom željom da prijateljstvo preraste u nešto više. Ali to nije nimalo lako, što zbog njihovih priroda sklonih introspekciji, što zbog činjenice da su ono drugo dvoje gotovo neprestano prisutni u njihovim mislima i razgovorima.

Uporedo sa njihovom pričom, pratimo i tešku i bolnu priču o braku i razvodu Homerovih roditelja, priču koja u velikoj meri objašnjava Homerovu neodlučnost i strah od odnosa sa ženama.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Sjaj u travi”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *