Nemi pijanista

770rsd

  • EUR: 7 €

Roman o muzici i njenim čudesnim terapeutskim dejstvima koja sežu do nedokučivog nesvesnog

Autor: Paola Kapriolo

Izdavač: Clio

Godina izdanja: 2016
ISBN: 978-86-7102-531-7
Težina knjige: 284.00
Dimenzije knjige: 195 x 125
Broj strana: 195
Povez: tvrdi, sa omotnicom
Pismo: latinica

SKU: 00419 Kategorije: , , Product ID: 2486

Opis

U nekom mestu na moru, u Engleskoj, tamnoputa bolničarka Nadin nalazi dvadesetogodišnjeg mladića na plaži, u stanju šoka, i odvodi ga u psihijatrijsku ustanovu u kojoj radi, gde preuzimaju brigu o njemu. Tajanstveni mladić ne govori, ne piše, nema identitet, ali u jednom trenutku crta klavir, i kada mu stavljaju na raspolaganje instrument u “zimskoj bašti” ustanove, on počinje da svira božanski, kao da nikad u životu ništa drugo nije radio.

Svi pacijenti, lekari, bolničari koji prisustvuju njegovom nastupu duboko su dirnuti, počev od psihijatra koji vodi centar i koji o svemu piše starijem kolegi i ubrzo pretvara taj neobičan klinički slučaj u medijski fenomen. Muzika koju mladić svira ima neverovatan terapeutski uticaj, u stanju je da “oslobodi” pacijente te ustanove, da ih suoči sa dobrim i lošim iskustvima koje su doživeli; a među njima, naročito je pogođen gospodin Rozental, bivši logoraš, koji pripoveda o tom periodu u kojem muzika ima važnu ulogu, ma koliko dvosmislenu i uznemirujuću.

Dok se čitav svet zanima za misteriju čoveka koji se pojavio ni iz čega, Nadin na svaki način pokušava da mu vrati smisao postojanja. Ali tajna koju nemi pijanista čuva u sebi, neuhvatljiva je kao muzika u kojoj on iskazuje nedokučivu stvarnost svog nesvesnog.

Dodatne informacije

Težina 284 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Nemi pijanista”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…