Sizifova sreća

1.800rsd

  • EUR: 15 €

Autor: Ivan Lovrenović

Izdavač: Synopsis, suizdavač: OFK Cetinje

Str: 384

Povez: meki
Format: 200 mm
God: 2018.
ISBN: 978-953-7968-86-1

 

Na zalihi

SKU: 01733 Kategorija: Oznake: , , Product ID: 8205

Opis

U uvodnoj napomeni autor naznačuje osnovni motiv knjige: „Tri nepuna desetljeća, što ih, u elipsi, obuhvaća sadržaj ove knjige, po dubini promjena i po drastičnosti lomova što su ih donijela i u privatne živote ljudi i u njihov društveni život vrtoglavija su od stoljeća. Jednoga će dana o tim promjenama i o tim desetljećima, možda, pisati historičari istraživači s mudre distance, i znati o njima mnogo više i sigurnije od nas, svjedoka i sudionika.“

Knjiga je komponirana u četiri dijela. U prvom dijelu, pod naslovom Moćni smo u zlu, uvršteno je šest intervjua koje je autor davao različitim medijima u vremenskom rasponu od 1989. do 2016. godine.

Drugi dio (Zemlja grobalja) sadrži esejističke i komentarske tekstove koje autor naziva kronikama, a pisani su i objavljivani 2015. i 2016. godine.

U trećem dijelu (Dva dijaloga) su dva obimna razgovora koja su s autorom vodili književni teoretičar i pjesnik, profesor Enver Kazaz, i književnik Miljenko Jergović.

Četvrti dio (Prilozi) sadrži tekstove u kojima se aktualiziraju, komentiraju ili dodatno osvjetljuju neki momenti iz prethodna tri dijela knjige. Tako se krug zatvara i struktura knjige oblikuje kao eliptična cjelina – od 1989. do 2017. godine. Onako kako su u knjizi zastupljeni različiti tipovi diskursa (novinski intervju, esej, komentar-kronika, polemičko sučeljavanje, razvijeni problemski dijalog), tako je mapirana i njezina tematika: politički aspekti, kulturnohistorijske opservacije, kulturne i književne teme, pitanja poetike i autopoetike.

Dodatne informacije

Težina 466 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Sizifova sreća”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.