Nojfert – Arhitektonsko projektovanje

8.200rsd

  • EUR: 69 €

Autor: Ernst Nojfert

Izdavač: Centar pismenosti

Str: 568

Povez: tvrdi

Format: 240×285

ISBN: 978-86-82486-02-2

God: 2023.

SKU: 01900 Kategorije: , , , , Oznaka: Product ID: 10884

Opis

Ovaj nezamenljiv, sveobuhvatan i kompaktan izvor informacija predstavlja priručnik za građevinske stručnjake, arhitekte, investitore, predavače i studente.

Sadrži osnove, norme, propise o lokaciji, građenju, oblikovanju, potrebnom prostoru, odnosu prostorija, merama za zgrade, prostorije, opremu i uređaje. Glavno merilo i cilj u svemu tome je čovek.

Ovo 39. izdanje Arhitektonskog projektovanja je prerađeno i osavremenjeno. Posebno je dat naglasak na narasloj odgovornosti projektanata za životnu sredinu, produbljeni su i prošireni aspekti biologije u građevinarstvu i građenja u starim zgradama.

Ova knjiga traje skoro ceo jedan vek kroz Nojfert zadužbinu koju je osnovao Ernst Nojfert koji je za života radio na ukupno tridest dva izdanja. Prvi put je izašla 1936. a 1979. u svom 30. izdanju znatno je inovirana i proširena.
Ovo, 39. prerađeno i osavremenjeno izdanje sadrži  preko 6000 slika i tabela. “Samo onaj ko se menja, ostaje mi blizak” citirao je Nojfert Ničea u svom predgovoru, a citatom  Konfučija  “Ja svom učeniku dajem jedan ugao, ostala tri treba on sam da pronađe!”  definisao je koncept ovog priručnika.

Licencna izdanja ovog rada izašla su na engleskom, francuskom, španskom, portugalskom, italijanskom, grčkom, turskom, češkom, hrvatskom, srpskom, slovenačkom, mađarskom, poljskom, ruskom, indonežanskom, japanskom, kineskom, rumunskom i bugarskom jeziku.

 

Dodatne informacije

Težina 1850 g

Možda će vam se takođe svideti…