Close

Mozak i unutrašnji svet

Autor: Mark Solm

Izdavač: Clio

God: 2019.
Format: 16 x 22
Str: 320
Povez: broširani
Pismo: latinica

1.980rsd

  • EUR: 17 €

SKU: 01705 Kategorija: Oznaka: ID: 7971

Opis

Fantastičan, odlučan, temeljan i taktičan napor da se na novi način priđe najstarijem pitanju od svih – tajanstvenom odnosu tela i uma.

U pokušaju da smeste psihijatrijsko znanje i obuku budućih psihijatara direktnije u kontekst savremene biologije, autori skiciraju početke novog intelektualnog okvira za psihijatriju koji polazi iz tekućih bioloških znanja o odnosu uma prema mozgu.

Najznačajnije otkriće Marka Solmsa je otkriće mehanizama sanjanja u prednjem mozgu. Mnogi naučnici su se bavili istraživanjem sanjanja i pre dr Solmsa, ali je on prvi koji je otkrio nešto što je promicalo njegovim prethodnicima. Pre predstavljanja ovog otkrića, on vodi čitaoca na zanimljivo putovanje kroz neurofiziologiju i neuroanatomiju i dalje, kroz svesne i nesvesne procese, kroz tajanstvene puteve pamćenja, kroz egzistencijalno važne sisteme emocija, kroz jezik i njegovu upotrebu u psihoterapiji, sve do genetike i polnih razlika. Ipak, centralno mesto pripada snovima. Autor daje poseban prostor temeljnom neuropsihološkom ispitivanju najzagonetnijeg od svih psihičkih fenomena.

Dodatne informacije

Težina 550 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Mozak i unutrašnji svet”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *