Kuran

(1 recenzija korisnika)

5.900rsd

  • EUR: 50 €

Prevod: Besim Korkut

Format:B5

Str: 1276, listova 638

Povez: tvrdi

Ostalo je još 1 na stanju

SKU: 01467 Kategorije: , Oznake: , , Product ID: 6736

Opis

Kuran je sveta knjiga Islama, koja se smatra poslanicom od Allaha posredstvom poslanika Muhammeda. Ona je osnovni izvor vjerskog, moralnog i pravnog autoriteta za muslimane širom sveta. Kuran se sastoji od 114 poglavlja ili sura, koja su dalje podijeljena na stihove ili ajete.

Sadržaj Kurana obuhvata različite teme, uključujući vjerovanje u jednog Boga (monoteizam), moralne smernice, pravila poašanja, zakonodavstvo, priče o prethodnim prorocima, kao što su Adem, Ibrahim, Musa i Isa, a.s., te brojne druge teme. Kur’an naglašava važnost pravde, milosrđa, ljubavi prema bližnjima i prema Bogu, dužnosti prema siromašnima i potrebitima, te izbjegavanje nepravde, laži i nasilja.

Muslimani smatraju Kuran izuzetno važnim vodičem u svakodnevnom životu i koriste ga kao izvor duhovne inspiracije, upute za molitvu, pravila o ispravnom ponašanju, etici i pravu. Važno je napomenuti da se Kuran smatra neponovljivim i neizmjenjivim, a prevodi na druge jezike su smatrani interpretacijom originalnog teksta. Kuran je izvor inspiracije za mnoge muslimanske umetnike, književnike, filozofe i učenjake, koji su se kroz vekove bavili proučavanjem, tumačenjem i raspravama o njegovom sadržaju.

Kuran sa luksuznom štampom uz prevod Besima Korkuta.

Na svakoj stranici ima QR code, pri skeniranju možete stranicu poslušati u audio formatu.

Iz Kurana

22. Želi ljudima ono što želiš sebi.
59. Najbrižniji čovjek je vjernik koji se istovremeno brine o ovosvjetskim i onosvjetskim poslovima.
70. Među najbolja dobra djela ubraja se čuvanje jezika.
76. Najviša dobrota i velikodušnost je: da obilaziš onoga ko tebe ne obilazi; da dadneš onome koji je tebe odbio, i da oprostiš onome ko je tebi nepravdu učinio.

1 recenzija za Kuran

  1. Kreso Samir

    Poštovanje prema svetoj knjizi mudrosti

Napiši recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…