Close

Drevna svetlost

Autor: Džon Banvil

Izdavač: Clio

Godina izdanja: 2014
ISBN: 978-86-7102-473-0
Težina knjige: 352.00
Dimenzije knjige: 195 x 125
Broj strana: 350
Povez: tvrdi, s omotnicom
Pismo: latinica

1.210rsd

  • EUR: 10 €

SKU: 00432 Kategorije: , , Oznaka: ID: 2513

Opis

„Postoji nekoliko dokaza o tome zašto je čitanje važna stvar. Jedan je povezan sa imenom Džona Banvila, irskog pisca koji ne prestaje da među kolegama sklonim ogovaranju ipak pobuđuje divljenje. Čitaoci ga obožavaju, s pravom, jer Banvil uvek zna šta radi i to radi zapanjujuće dobro.

Priča u njegovom romanu „Drevna svetlost“ teče bez daha i govori o ljubavnim doživljajima iz tinejdžerske prošlosti glavnog junaka Aleksandra Kliva sa gospođom Grej, ženom dvadeset godina starijom od njega, majkom njegovog druga. Iako bi brižni zastupnik dečijih prava ustuknuo pred skrnavljenjem zlatne ptice mladosti i pozvao se na zakone o pedofiliji, Banvilovo pripovedanje je tako maestralno izvedeno, sa takvom prefinjenošću, merom i nabojem koji ima samo istinska požuda, da je stvarnost prema njegovoj mladalačkoj erotskoj fantaziji samo skup izanđalih utvara.

Možemo samo da pretpostavimo sve do skrivenog i genijalno iznenađujućeg kraja zašto misis Grej želi i uspeva da zavede dečaka, zašto njihove sastanke u napuštenoj kolibi, na zadnjem sedištu muževljevog auta prati nemarnost bez straha da mogu biti otkriveni. Prvi susret sa požudom postaće za Aleksandra Kliva jedina prava strast njegovog života. Iako odavno prošla, iz nje će i dalje isijavati drevna svetlost, ona svetlost koja putuje svemirskim godinama i dolazi sa neba naše prošlosti, od zvezda koje više ne postoje.“

Dodatne informacije

Težina 352 g

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Drevna svetlost”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *