Close

Crno jagnje i sivi soko

Autor: Rebeka Vest

Format: 165×240

Povez: tvrdi

Str: 870

ISBN: 978-86-10-02149-3

1.990rsd

  • EUR: 17 €

SKU: 01025 Kategorije: , ID: 4782

Opis

Toliko je prilika da ljudi žive kako treba, da sreća stalno natapa njihov život, ali umesto da budu zadovoljni, oni ruše puteve kojima dotiče sreća i potom umiru od suše. Slušaju opaki savet sivog sokola. Puštaju da im grla budu preklana kao da su crna jagnjad. Iza ovog brda leži misterija Kosova. Ona je u osnovi našeg života.

Najznačajnije delo Rebeke Vest, legendarni putopis o Jugoslaviji, već decenijama ne gubi na popularnosti. Kada je ova knjiga prvi put objavljena davne 1941. godine, izazvala je veliko interesovanje publike i kritike. O njoj se pisalo kao o jednoj od „velikih knjiga duhovne pobune protiv dvadesetog veka“ (The New Yorker), kao o „monumentalnoj hronici“ (The New York Times) i kao „ljubavnoj aferi“ sa Jugoslavijom koja podseća na Hemingvejev zanos Španijom (New York Herald Tribune).

Viđeni tuđim očima, mudrim pogledom žene koja je mnogo znala o svom vremenu, dobili smo priliku da sopstvenu istoriju, stvaralaštvo, geopolitički položaj i borbu za opstanak na balkanskoj vetrometini shvatimo kao retko bogatstvo, koje vredi negovati i s ponosom predstavljati drugima. Rebeka Vest je svojim nadahnutim perom nacrtala izuzetan portret Južnih Slovena i njihovo mesto u preokretima evropske sudbine.

Dodatne informacije

Dimenzije 165 x 70 x 240 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi i ostavite svoju recenziju za “Crno jagnje i sivi soko”

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *