Braća Karamazovi (adaptacija)

390rsd

  • EUR: 3 €

Autor: Rada Ilić

Ilustrovao: Dušan Gađanski

Еdicija Svetski klasici za decu

Izdavač: Stylos Art
Godina izdanja: 2014
Format:200×200
Str: 36, kolor

SKU: 00828 Kategorije: , Product ID: 3745

Opis

Smisao knjige-slikovnice „Braća Karamazovi”, osim u onom nužno potrebnom obrazovnom, leži svakako u zamisli prevazilaženja večitog raskola u duši, borbe dobra i zla, prerastanja Ničeovog natčoveka u svečoveka. Ne dati mira zlu ─ prva je i poslednja stepenica vaspitanja i formiranja dece. Dečje ideale oblikuju visokovredne knjige, roditelji prethodno revidiranih stavova, distancirani od bogate ponude izvađene iz savremene Pandorine kutije, škole novih vrednosnih (kulturnih) sistema…
Stil Dostojevskog otkriva realnost zaogrnutu duhovnošću; slikajući realno, pisac traži idealno; u prezrenom traži veličajno; u nelogičnom racionalno. Njegovo opredeljenje je visoka etika, njegov ideal je svečovečanstvo kao jedinstvo monade zvane svečovek.

Više nego iko, poznaje i voli Dostojevski dečju dušu, ravna se prema njoj, otkriva zatrpano, osvetljava negativno. Ovaj veliki istražitelj ljubavi, njen glorifikator, teži da poveže suprotnosti, da ih ujedini ljubavlju, da nauči decu da od drugih uzimaju ono što oni poseduju a da daju ono što sami imaju, da neprekidno tragaju i otkrivaju dobro u drugome, da se sreća ne gradi na tuđoj nesreći… Dostojevski je propovednik savršene ljubavi koja se ne raspoređuje uslovno, već izvire iz same sebe. A gde god je deteta ─ tu je ljubav! I razumevanje za sve poruke i ideje velikog Dostojevskog jer dete je malo znanjem ─ ali VELIKO SRCEM!

Dodatne informacije

Dimenzije 200 × 2 × 200 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Braća Karamazovi (adaptacija)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…