Adam u raju

770rsd

  • EUR: 7 €

Autor: Karlos Fuentes

Izdavač. Arhipelag

Format: 140×210

Broj strana: 168

ISBN: 978-86-86933-94-2

Povez: tvrdi

SKU: 00654 Kategorije: , Oznaka: Product ID: 3210

Opis

Adam u raju novi je roman modernog klasika svetske književnosti Karlosa Fuentesa, moćna priča o ljubavi i strasti, kriminalu i korupciji, mafiji i politici.
Veliki majstor je napisao politički triler, prvi takav roman u svom opusu. Na pozornici romana Adam u raju promiču slike Meksika i slike Evrope, tajkuni i političari, tajne službe i organizovani kriminal.
Arhipelag je objavio jedno od prvih svetskih izdanja ovog Fuentesovog romana.
Glavni junak romana Adam Gorospe, novopečeni bogataš, priča o svom društvenom usponu i o svetu u kome se odjednom našao, kao i o sprezi velikog novca, ozbiljne mafije i visoke politike, pripremajući zaplet dostojan najuzbudljivijih krimi romana. Fuentes iznutra i sa ogromnom snagom prikazuje i nevidljive i brutalne mehanizme savremene moći. Pričajući o tome kako je, neočekivano i za samog sebe i za druge, postao bogat, ne prezajući ni od jednog sredstva, junak romana Adam u raju ispisuje veliku povest savremenog sveta.
Nad uzbudljivim događajima u ovom romanu, nesvakidašnjim zapletima i preokretima, kao i ukrštenim pričama o ljubavi i strasti, kriminalu i politici, u Fuentesovom romanu stoji pitanje koje se kao neki lajtmotiv provlači kroz čitav roman: Kako zaustaviti propast u koju ide čitava zemlja?

Fuentes je dobitnik meksička Nacionalna nagrada za književnost “Alfonso Rejes“.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Adam u raju”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…