Trutovenija i druge priče

550rsd

  • EUR: 5 €

Autor: Jovan Bulajić

Izdavač: HeraEdu

Format:210×130

Povez: broš

Str: 84

ISBN: 978-86-7956-1117-6

God: 2017

SKU: 00950 Kategorije: , Product ID: 4196

Opis

Trutovenija nas nemilosrdno stavlja pred ogledalo i razotkriva nam, katkad i pregrubo, naše nakazno lice, tačnije naše naličje, onu tamnu stranu mentaliteta, koju jung naziva “kolektivnom senkom”. Još je naš slavni etnopsiholog Dvorniković dobro uočio i tačno opisao našu tamnu stranu koju čine osvetoljubivost, inat, zlopaćenje, sujeta, egoizam, bolesna ambicija, izdajstvo i bezobzirni individualizam.

Bulajić pokazuje da Srbi i danas žive u jednom fiktivnom izmaštanom svetu u kom se na život i smrt bore mitski junaci i izdajnici (Miloš i Vuk).

Ove krizne matrice u svakom kriznom vremenu s lakoćom popunjvaju istorijske ličnosti, ljudi od krvi i mesa.

Trutovenija i druge priče Jovana Bulajića listing je naših velikih mana i slabosti.

„Uranjajući u samo jezgro onoga što se, koliko juče, zbivalo na Balkanu i odolevajući uspešno izazovu političke pristrasnosti, Bulajić je načinio svojevrstan literarni podvig, otprilike onako kao što bi neki vajar golom rukom zahvatio užarenu lavu i da pomoću nje uobliči svoju skulpturu, a da pri tom ne opeče prste.“ (Nikola Milošević)

Priče koje nas „nemilosrdno stavljaju pred ogledalo i razotkrivaju naše nakazno lice, tačnije naše naličje, onu tamnu stanu mentaliteta koju Jung naziva kolektivnom senkom(Žarko Trebješanin)

Dodatne informacije

Dimenzije 130 × 5 × 210 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Trutovenija i druge priče”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.