Poslovna strategija

3.750rsd

  • EUR: 32 €

Autor: Jeremy Kourdi

Izdavač:  Masmedia

Format:170×230

Povez: tvrdi

God: 2007.

Str: 264

 

Nema na zalihi

SKU: 00839 Kategorije: , , , Product ID: 3771

Opis

Sjajna knjiga za izučavanje biznisa – Priručnik za efikasno donošenje odluka

Suvremeni poslovni svijet oblikuju različite poticajne sile, a u isto vrijeme sve je zahtjevnija uloga menadžera u donošenju učinkovitih strateških odluka. Pod utjecajem poslovnog razvoja, tehnoloških inovacija, društvenih ili političkih događaja stvaraju se i novi stavovi, što izravno utječe na razvoj poslovne strategije. Knjiga «Poslovna strategija», autora Jeremyja Kourdija osvjetljava procese poslovne strategije, s posebnim osvrtom na koncepte i alate koji su potrebni za strateško donošenje odluka.

Izuzetno složen postupak strateškog odlučivanja treba se temeljiti na znanstvenim modelima koji su provjereni kroz simulaciju i primjenu u praksi. Ti modeli uključuju i traže osmišljeni scenarij, strategiju i taktiku, poznavanje financija, procjenu visine rizika, marketinško znanje i brojne druge alate nužne za uspješno odlučivanje.

Autor Jeremy Kourdi u svom Uvodu knjizi Poslovna strategija govori o važnosti prilagođavanja procesa donošenja odluka onom dijelu gdje on ima utjecaja, ali upozorava kako proces širenja odluka kroz organizaciju i primjena tehnika variraju od sektora do sektora. “Primjerice, pravne tvrtke su često konzervativne i hijerarhijski orijentirane i u njima dominira sama priroda njihove profesije, dok je karakteristika informatičkih tvrtki obično uprava ‘odozdo prema gore’, a ne ‘odozgo prema dolje’, što pak odražava izazove i kulturu njihove industrijske grane.”

Naše iskustvo utječe na način na koji nešto radimo i to iskustvo nam pomaže razumjeti promjene. Međutim, ideje i rješenja koja proizlaze iz iskustava i ponašanja u prošlosti imaju ograničenu vrijednost. Prema autorovim riječima “važnije je znati cijeniti sile koje oblikuju poslovnu strategiju i ideje koje utječu na odluke i zamke tijekom strateškog razmišljanja, što će pak rezultirati učinkovitijim donošenjem odluka”.

Knjiga Poslovna strategija podijeljena je u dva dijela, od kojih prvi dio govori o silama koje oblikuju glavne odluke, uključujući ideje, razvoj i potencijalne zamke. Drugi dio donosi praktičan uvid, a navedene su i tehnike za upravljanje odlukama. Strateške odluke su izbori koji određuju smjer i uspjeh organizacije. Iako se među strateškim donositeljima odluka uglavnom nalaze viši menadžeri i poduzetnici, sve odgovorniji za donošenje strateških odluka postaju oni koji su niže na hijerarhijskoj ljestvici. To se događa zato što hijerarhije u organizacijama postaju sve manje bitne, a sve je važnija njihova orijentacija na potrošača.

Poslovna strategija menadžerima pokazuje kako stvoriti i održati dinamičan profitabilan posao te donijeti učinkovite strateške odluke. Izvorno izdanje ove knjige udžbenik je za studente prestižnih poslovnih škola u Europi i SAD-u.

Dodatne informacije

Dimenzije 140 × 20 × 200 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Poslovna strategija”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…