Atlas ginekoloških operacija

2.400rsd

  • EUR: 20 €

Autor: Miloš i Petar Počekovac

Broj strana: 388
Pismo: latinica
Povez: tvrd
Format: 24 cm
SKU: 00852 Kategorije: , Product ID: 3806

Opis

Ovaj atlas namenjen je pre svega lekarima na specijalizaciji iz ginekologije i akušerstva. On treba da posluži kao dopuna postojećoj literaturi, izbegavajući ponavljanje činjenica za koje pretpostavljamo da su poznate čitaocu, kao što je priprema hirurga za operaciju, priprema operativnog polja, opis položaja žene za vreme ginekoloških operacija itd. i da sa što više pregledanih slika i sa što manje reči prikaže obične ginekološke operacije.

Jasno je da operacije opisane u ovom atlasu nisu jedina metoda. Prikazane su samo one operacije i metode koje se obično najčešće koriste. Navedeno je i nekoliko čisto hirurških operacija u okolini genitalija koje bi ginekolog trebalo da zna da uradi. Od akušerskih operacija opisani su samo epiziotomija, cerclage i carski rez dok će ostale akušerske operacije biti prikazane u Atlasu akušerskih operacija koji je u pripremi.

Svi crteži su nastali kao plod višegodišnjeg skiciranja i uobličavanja sa ciljem da se što jasnije prikažu osnovni principi pojedinih operacija. Naravno opisani tehnički postupci veoma variraju od autora do autora i razlikuju se u masi detalja.

Dodatne informacije

Dimenzije 170 × 22 × 240 mm

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Atlas ginekoloških operacija”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…