Ožiljak

990rsd

  • EUR: 8 €

Autor: Sara Mesa

Izdavač: Clio

Str: 208

Format: 195x125mm

Povez: tvrdi, sa omotnicom

God: 2020.

 

Ostalo je još 1 na stanju

SKU: 01801 Kategorije: , , Oznaka: Product ID: 8922

Opis

Ožiljak je neobična i uznemirujuća priča o neuzvraćenoj ljubavi; priča o dva vrlo različita bića, koja se u ludoj, beskontaktnoj savremenosti, sasvim dobro upotpunjuju. 

Sonja upoznaje Knuta na književnom forumu na internetu i uprkos tome što ih razdvaja sedamstotina kilometara, uspostavlja s njim jedan osoben odnos, opsesivan i čudnovat. Rastrzana između privlačnosti i gađenja, bez obzira na sve, oseća se očarano tim neobičnim likom, perfekcionistom koji živi izvan svake društvene norme i koji joj se udvara obasipajući je skupocenim ukradenim poklonima.

Potreba da se udalji od Knuta kada on postane preterano nasrtljiv, ali takođe i neobuzdana radoznalost i snažna želja da doživi iskustva koja će izaći iz okvira njenog preterano uređenog života, odvešće Sonju u dvostruki, tajni život u kome će godinama ostati zarobljena, bez mogućnosti da se oslobodi. U ovom romanu, stereotipni koncept zavođenja izobličen je time što je predstavljen u najgorim aspektima – posedovanje, ispraznost, potreba pojedinca da se oseti fetišem nekog drugog ili trulež platonske ljubavi.

Sara Mesa  (Madrid, 1976) od detinjstva živi u Sevilji. Nagrađivana je autorka pripovetki i romana. Dela su joj prevođena na više od deset jezika. Roman Četiri puta četiri, 2012 ušao je u uži izbor za nagradu „Eralde“, roman Ožiljak, 2015 (nagrada „Kritičko oko“ za pripovednu prozu Španskog nacionalnog radija, uvršćen na listu za ‘knjigu godine’ u dnevnim listovima „El pais“, „ABC“, „El Mundo“, „El Espanjol“).

Dodatne informacije

Težina 290 g