Priče iz Bogoradičinog vrta

662rsd

  • EUR: 6 €

Autor: Emilija Cerović Mlađa

Izdavač: Stylos Art

Str: 70
Pismo: ćirilica
Povez: broš
Format: 20 cm
God: 2012.
SKU: 01356 Kategorije: , , , , Product ID: 6342

Opis

Priče iz Bogoradičinog vrta  su tek neke od najstarijih povesti koje iz Bogorodičinog vrta, sa poluostrva podno gore Atos, krenuše u svet. Goru Atos i čitavo poluostrvo pod njom, ljudi zovu Svetom Gorom, nadasve, zbog nebrojenih čuda, zabeleženih ili upamćenih, koja se onde dogodiše i dan danas se događaju i množe.

Priče iz Bogorodičinog vrta

suptilna su pripovedačka obnova, ali i diskretna savremena reinterpretacija, drevnih predanja o Svetoj Gori i svetim čudima na njoj. To dvojstvo omogućava deci našeg vremena da se bliže i neposrednije sretnu s pravoslavnom tradicijom kao vlastitim religijskim i kulturnim nasleđem.

Emilija Cerović Mlađa, umećem dobrog poznavaoca dečje pažnje i mašte, kao i umećem lepog pripovedanja, predstavlja se knjigom Priče iz Bogorodičinog vrta odmereno, znalački i dovoljno vredno da uz njene priče stoji Blagoslov Patrijarha Srpskog GG IRINEJA. Rezultat svega toga jeste osoben pripovedački efekat, niz vrlo kontrolisanih, malih pomaka drži tekst ove knjige u najdubljoj prisnosti s tradicijom, ali ga i otvara prema savremenosti i deci našeg vremena

Knjiga je ilustrovana, podjednako zanimljiva deci i odraslima.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Priče iz Bogoradičinog vrta”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možda će vam se takođe svideti…